Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τα νησιά: «Είναι αποστρατικοποιημένα»


Αντιδράσεις στην Τουρκία, προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο νησί της Λήμνου, προκειμένου να ευχηθούν στη φρουρά του νησιού για την εορτή των Χριστουγέννων.

Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, έκαναν λόγο για «πρόκληση» επειδή Παναγιωτόπουλος και Φλώρος επισκέφθηκαν τη Λήμνο που -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν- «η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει, παραβιάζοντας τις συνθήκες».

Οι εορταστικές επισκέψεις επίσης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στα νησιά Ψαρά, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ, που με πηχυαίους τίτλους κατηγόρησαν την Ελλάδα όχι μόνο για στρατικοποίηση των συγκεκριμένων νησιών, αλλά και για… παράνομη κατοχή.

Πρόκειται για νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα EGAYDAAK και σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η κυριαρχία τους δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με Διεθνείς Συνθήκες.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ : «Πρόκληση από την Ελλάδα: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς».

​Σύμφωνα με την εφημερίδα Σοζτζού, ο στραηγός Φλώρος επισκέφθηκε επίσης τα φυλάκια παρατήρησης σε Ψαρά, Παναγία και Αγαθονήσι, εφιστώντας στις φρουρές «ετοιμότητα και εγρήγορση».

pronews.gr

Σχόλια