Ο Ομπάμα Καταγγέλλει τον Εβραϊκό ΄Ελεγχο στην Αμερικανική Πολιτική


Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού


Τα προεδρικά απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα «H Γη της Επαγγελίας» έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων αυτή την εβδομάδα.

Στο βιβλίο, το οποίο προβλέπεται να είναι μια δική του ματιά στην οκταετή προεδρία του, συντάσσεται με τον Τζίμι Κάρτερ στην καταγγελία του εβραϊκού λόμπι και της δύναμης επιβολής του Ισραήλ πάνω στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ομπάμα ξεχωρίζει την Αμερικανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) ως μια ιδιαίτερα ολέθρια πέμπτη φάλαγγα. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η AIPAC παρακολουθεί στενά τους αμερικανούς πολιτικούς για ακόμη και την πιο ήπια επίκριση του Ισραήλ και θα συγκεντρώσει την τεράστια οικονομική δύναμη της εβραϊκής κοινότητας για να καταστρέψει όποιον τους αντιστάθηκε.

Η παρενόχληση (στον ίδιο) άρχισε αμέσως όταν, ως υποψήφιος για την προεδρία το 2008, επισκέφθηκε το Ισραήλ και έβαλε μια προσευχή στο Τείχος των Δακρύων. Οι Ισραηλινοί παραβίασαν τις δικές τους παραδόσεις για να αποσπάσουν την προσευχή του από τον τοίχο και να την δημοσιεύσουν. .

Όταν έφτασε στο Λευκό Οίκο, συνειδητοποίησε ότι οι πολιτικοί που "επέκριναν την πολιτική του Ισραήλ πάρα πολύ δυνατά διακινδύνευαν να σημαδεύονται ως «αντίπαλοι του Ισραήλ» (και ενδεχομένως αντισημίτες) και βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα καλά χρηματοδοτούμενο αντίπαλο στις επόμενες εκλογές."

Σε ένα άλλο επεισόδιο, Ο Ομπάμα γράφει ότι "Τηλέφωνα στον Λευκό Οίκο άρχισε να χτυπάνε μανιωδώς" όταν επέκρινε δημοσίως τους παράνομους οικισμούς του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη. Όταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την αγανάκτησή του, η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα βομβαρδίστηκε με κλήσεις και πιέσεις από διάσημους και ισχυρούς.

Σχόλια