Καταστροφικές οι συνέπειες της άρνησης Trump να υπογράψει το σχέδιο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ

Τι ζητεί από την πλευρά του ο Donald Trump προκειμένου να υπογράψει το νομοσχέδιο Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προειδοποίησε για τις «κατα


Τι ζητεί από την πλευρά του ο Donald Trump προκειμένου να υπογράψει το νομοσχέδιο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προειδοποίησε για τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα έχει για εκατομμύρια Αμερικανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η άρνηση του απερχόμενου προέδρου Donald Trump, να υπογράψει το τεράστιο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που ενέκρινε το Κογκρέσο.

Τι ζητεί ο Trump

Ο Trump προειδοποίησε την Τετάρτη (23/12/2020) ότι δεν θα εγκρίνει αυτό την οικονομική βοήθεια, ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητώντας μεταξύ άλλων να αυξηθεί το επίδομα που θα λάβει κάθε νοικοκυριό, από τα 600 στα 2.000 δολάρια κατ’ άτομο.
«Αυτή η παραίτηση από τις ευθύνες θα έχει καταστροφικές συνέπειες», σημείωσε ο Biden, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός ότι σταματούν τα επιδόματα ανεργίας για 10 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ταυτόχρονα, απειλούνται με διακοπή της χρηματοδότησης οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα υποχρεωθούν να μπουν σε καθεστώς μερικής αναστολής της λειτουργίας τους (shutdown) από τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου.

bankingnews
Σχόλια