Στους δρόμους της Αθήνας τον Φεβρουάριο τα πρώτα από τα 300 νέα λεωφορεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Εθνική Leasing Οχημάτων, θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία θα προμηθεύσει την ΟΣΥ με περίπο



Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η ένταξη των 300 νέων λεωφορείων που θα αποκτηθούν με leasing για τα επόμενα τρία συν ένα έτη, στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των νέων οχημάτων, με τις προσφορές τριών, από τους συνολικά τέσσερις υποψήφιους, να γίνονται δεκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Εθνική Leasing Οχημάτων, θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία θα προμηθεύσει την ΟΣΥ με περίπου 120 οχήματα, τον όμιλο Σαρακάκη που υπέβαλε προσφορά για 75 λεωφορεία, ενώ περίπου 100 οχήματα θα μισθωθούν από τη Med Bus&Truck Center του ομίλου Παπαδάκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥ, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, όλες οι ενέργειες για την προμήθεια των νέων λεωφορείων θα έχουν ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες. Κατά τις ίδιες πηγές, στην Αθήνα βρίσκονται ήδη περίπου 50 οχήματα τα οποία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν δρομολόγια όταν υπογραφεί η σύμβαση.
Το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης λεωφορείων

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να παραδοθεί στην ΟΣΥ το 30% των οχημάτων, εντός δυόμιση μηνών το 60% και το 80% μέσα σε τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Τα οχήματα είναι κατηγορίας EURO 5 με μέγιστη ηλικία τα 10 έτη.

Το μηναίο κόστος που θα αναλάβει η ΟΣΥ για κάθε ένα από τα νέα λεωφορεία υπολογίζεται σε 2.800 ευρώ δίχως ΦΠΑ, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα εξαγοράς των οχημάτων στο τέλος της σύμβασης με μέγιστη τιμή ύψους 12.500 ευρώ για το κάθε ένα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ένταξη των νέων λεωφορείων ολοκληρώνεται και η πρόσληψη 450 εργαζομένων στην ΟΣΥ για την ενίσχυση του προσωπικού της εταιρείας. Περίπου 350 από τους νέους εργαζόμενους θα απασχοληθούν ως οδηγοί στα οχήματα που θα αποκτηθούν με leasing.

Σχόλια