Η Ινδία θα αγοράσει 56 αεροσκάφη μεταφοράς C295

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ινδική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροσκαφών τακτικής μεταφοράς C295 από την Airbus Def


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ινδική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροσκαφών τακτικής μεταφοράς C295 από την Airbus Defense.

Την Τρίτη, η Hindustan Times ανέφερε ότι η Airbus Defense and Space and Tata Advanced Systems Limited (TASL) θα εκτελέσει από κοινού το έργο για τον εξοπλισμό της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας με νέα αεροσκάφη μέσης μεταφοράς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make-in-India στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Η πιθανή συμφωνία, η οποία καλύπτει 56 στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς, έχει εκτιμώμενη αξία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αεροσκάφος τακτικής νέας γενιάς θα αντικαταστήσει τον στόλο της αεροπορικής Ινδίας με γηράσκοντα αεροσκάφη Avro-748.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Airbus θα προμηθεύσει τα πρώτα 16 αεροσκάφη σε κατάσταση πτήσης, ενώ τα υπόλοιπα 40 θα συναρμολογηθούν στην Ινδία από την TASL, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η προμήθεια 56 C-295 από την Airbus με τη συμμετοχή ενός ινδικού οργανισμού παραγωγής για την κατασκευή 40 αεροσκαφών (από τα συνολικά 56) στην Ινδία βρίσκεται σε στάδιο οικονομικής έγκρισης και η σύμβαση είναι πιθανό να υπογραφεί στο εγγύς μέλλον, η υπεράσπιση είπε το υπουργείο στην αναθεώρησή του στο τέλος του έτους.

«Η υπόθεση είναι η πρώτη του είδους που προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και θα αποδειχθεί ώθηση για την αμυντική μας βιομηχανία», δήλωσε το υπουργείο.

Ενώ τα C-295s προορίζονται να αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη μεταφοράς Avro-748, το νέο αεροσκάφος θα είναι επίσης κατάλληλο για απαιτητικούς ρόλους που αναλαμβάνει το AN-32 επί του παρόντος, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την Hindustan Times.

Σχόλια