ΔΏΡΑ ΘΕΟΎ Ή ΤΟΥ ΔΙΑΒΌΛΟΥ;

Εχει και ξακουστό μάρμαρο η Κως, το παλαιότερο ηλικιακά της χώρας μας,440 εκ.χρόνων και βάλε. Το χρησιμοποίησαν οι πρόγονοι μας,αφήνοντας πίσω τους αρ


Εχει και ξακουστό μάρμαρο η Κως, το παλαιότερο ηλικιακά της χώρας μας,440 εκ.χρόνων και βάλε. Το χρησιμοποίησαν οι πρόγονοι μας,αφήνοντας πίσω τους αριστουργήματα.Διάσημα στον αρχαίο κόσμο ειναι τα εργαστήρια τους.Σήμερα έργα των αρχαίων Κώων βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο,Παρίσι,Νέα Υόρκη,Ρώμη, Περσία,Ρόδο εως την Ναζαρέτ -δες διάσημη επιγραφή του Νικία.Ψάξτε να βρείτε τα λατομεία τους.Είναι τόσο δύσκολο. Γιατί; Ήταν περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, όταν έπαιρναν κάτι από την γη, φρόντιζαν να αποκαταστήσουν άμεσα και να μην καταστρέψουν το τοπίο. Χρησιμοποίησαν την ανακύκλωση των υλικών πριν από μας. Μία διαδικασία φυσική την οποία εμείς αδυνατούμε σήμερα να κατανοήσουμε τα οφέλη της.



Το ξέρετε ότι κάπου στον Δίκαιο υπάρχει σημαντικό κοίτασμα από τιτάνιο; Η υψηλή λάμψη του πλούσιου σε σίδηρο ψευδοβροκίτη οφείλεται στο άλλο κύριο στοιχείο του, το τιτάνιο. Ο ψευδοβροκίτης σχηματίζεται ως πνευματολυτική εναπόθεση και μεταβολή σε ηφαιστειακά πετρώματα πλούσια σε τιτάνιο, όπως ανδεσίτη, ρυόλιθο ή ακόμη σε γρανιτοειδή.



Δώρο του θεού ή του διαβόλου; Ξέρετε ότι υπάρχει ουράνιο στην Κω σε 2 τουλάχιστον τοποθεσίες; Ο ουρανινίτης είναι ένα έντονα ραδιενεργό ορυκτό λόγω ύπαρξης ουρανίου αλλά και ραδίου που βρίσκεται σε γρανιτικούς πηγματίτες, υδροθερμικές φλέβες και σε ψαμμιτικές- κροκαλοπαγείς αποθέσεις. Συχνά μεταβάλλεται και ενώνεται με διάφορα άλλα ορυκτά πλούσια σε ουράνιο.

Γεωδίφης
Σχόλια