Ξεκινούν Γυμνάσια και Λύκεια με τηλεκπαίδευση...


Επιστροφή στα μαθήματα σήμερα, Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση σε αντίθεση με τους μικρότερους μαθητές των Δημοτικών και των... Νηπιαγωγείων που από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου επιστρέφουν στις τάξεις τους, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων

Νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία: 11 Ιανουαρίου δια ζώσης
Γυμνάσια, λύκεια: 11 Ιανουαρίου - τηλεκπαίδευση - Πιθανή επιστροφή από τις 18 Ιανουαρίου
ΑΕΙ: Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για δια ζώσης μαθήματα - Αναμένεται ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες
Παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί: 11 Ιανουαρίου δια ζώσης
Σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης: 11 Ιανουαρίου δια ζώσης
Σχολεία: Προσέλευση τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού
Οσον αφορά στην προσέλευση στα σχολεία, αυτή θα γίνεται τμηματικά, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική ώρα άφιξης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους. 
Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα σχολεία, όπου αυτές υπάρχουν.
Επίσης, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πιο συγκεκριμένα:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.
Ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
Εκτός από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, κανονικά θα λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Και εδώ θα ισχύουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι:
Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ερωτηματικά για τις κόκκινες περιοχές

Ηεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη (7/1) αποφάσισε να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε ειδικά για την περίπτωση των περιοχών που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown και για το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν σε αυτές τα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συζήτησης, υπήρχαν τουλάχιστον 8 μέλη της επιτροπής που εξέφρασαν αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ στη τηλεδιάσκεψη μετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία εξέφρασε για μια ακόμη φορά την επιθυμία του υπουργείου να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα υπήρχε το «ναι» της επιτροπής. 

Πώς κάνουν δωρεάν τεστ covid εκπαιδευτικοί και μαθητές

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη, 7 Ιανουρίου, η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν τεστ κορονοϊού, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) στις 11 Ιανουαρίου. Mάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφθούν την ιστοσελίδα edu.testing.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα συμπλήρωσης της αίτησης...

nonews-NEWS.com


Σχόλια