Οι Ιάπωνες διέκοψαν την έκθεση της Ολυμπιακής Φλόγας


Σε… αποθήκη τοποθετήθηκε και πάλι η Ολυμπιακή Φλόγα καθώς η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο αποφάσισε να σταματήσει τη δημόσια έκθεση της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής δάδας. Η αύξηση των κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να κηρύξει το Τόκιο και τους γύρω νομούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και ο συνωστισμός που προκαλούν ανάλογες εκδηλώσεις θα ήταν επικίνδυνος για μεγαλύτερη διασπορά του φονικού ιού. Μάλιστα, έχουν εκφραστεί και φόβοι για την ασφάλεια της λαμπαδηδρομίας που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου και θα πάρουν μέρος 10.000 δρομείς.

Η Ολυμπιακή Φλόγα είχε προγραμματιστεί να περνούσε αυτό τον μήνα από έξι μεγάλες ιαπωνικές πόλεις, αλλά, τις τελευταίες ημέρες, τα θετικά δείγματα της COVID19 στο Τόκιο είναι περισσότερα από 2.000 ανά ημέρα. Αυτό που έχει τρομοκρατήσει τις αρχές της χώρας είναι ότι εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή του ιού, η οποία θεωρείται ότι είναι 70% πιο μεταδοτική. Το Φως από τη γη της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε το ταξίδι του από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, και, αφού πέρασε από ορισμένους δήμους της Ιαπωνίας, όταν ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων διακόπηκε η διαδρομή του.

Η Ιαπωνία μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου έχει κλείσει τα σύνορά της. Ακόμα και κορυφαίοι ξένοι αθλητές δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προετοιμαστούν εκεί. Οι περιορισμοί αποτέλεσαν αιτία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους πολλοί Ιάπωνες διότι θεωρούν ότι δεν μπορούν να προετοιμαστούν όπως επιθυμούν.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Τόμας Μπαχ, επιμένουν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά εφέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ σε δηλώσεις του στο Sky News τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των αθλητών. Από την άλλη πλευρά αυξάνεται το ποσοστό των Ιαπώνων που δεν θέλουν να γίνουν οι Αγώνες.

pelop.gr

Σχόλια