Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφωνούν σε εκεχειρία. Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός της Γάζας.


Προς το παρόν, ο ΟΗΕ και η Αίγυπτος διαπραγματεύονται με ηγέτες της Χαμάς μέσω δύο καναλιών, τόσο εντός όσο και εκτός της Λωρίδας της Γάζας. Δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό, αλλά ορισμένες πηγές από τους κύκλους διαπραγμάτευσης αναφέρουν ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις, αν και έχει μια σειρά απαιτήσεων από το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας "δεν θα παρακολουθήσει το χρονόμετρο" (δηλαδή, τηρεί την κατάπαυση του πυρός από και μέχρι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή), ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες 24 ώρες " μια σημαντική ανακάλυψη »τόσο στη στρατιωτική επιχείρηση όσο και στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Το BBC, αναφερόμενος στους πληροφοριοδότες του, σημειώνει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση διαβίβασε στην Αίγυπτο τις προτάσεις της για ανακωχή με τη Χαμάς. Αναφέρεται ότι το Ισραήλ θα συμφωνήσει σε εκεχειρία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες, οι βομβαρδισμοί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τους Παλαιστινίους έχουν εντατικοποιηθεί ξανά.

Η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε επίσημα τις ανεπίσημες αναφορές για πιθανή εκεχειρία Σημείωσαν εδώ ότι «ενθαρρύνθηκαν από αναφορές για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών».

«Έχουμε δει αναφορές για πιθανή κατάπαυση του πυρός. Αυτό είναι σαφώς ενθαρρυντικό », δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Jen Psaki, που επιβεβαιώνει τη θέση του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν έχει ήδη καλέσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντουλάχ Φατάχ αλ-Σίσι και συζήτησε μαζί του τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αποσυγκέντρωσης στη Λωρίδα της Γάζας.

rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός της Γάζας.

Το υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας ενέκρινε την Πέμπτη κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση με τη Γάζα.


Η Χαμάς και ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσαν ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 2 π.μ. την Παρασκευή το πρωί.
Νωρίτερα, το δίκτυο Al Jazeera με έδρα το Κατάρ ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την πρόθεσή του να τερματίσει την επιχείρηση Guardian των τειχών και να καταλήξει σε εκεχειρία με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ έχουν ρίξει πάνω από 4.000 πυραύλους στο Ισραήλ τις τελευταίες 11 ημέρες. 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη σκοτώθηκαν στις επιθέσεις ρουκετών.
Οι δεξιοί πολιτικοί ηγέτες δέχτηκαν την κατάπαυση του πυρός, προειδοποιώντας ότι θα βλάψει την ικανότητα του Ισραήλ να αποτρέψει την τρομοκρατία.
Ο πρόεδρος της Νέας Ελπίδας Gideon Sa'ar δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός «θα έβλαπτε σοβαρά την ισραηλινή αποτροπή».
«Η παύση της ισραηλινής στρατιωτικής δραστηριότητας χωρίς την επιβολή περιορισμών που εμποδίζουν τον εξοπλισμό και την ενίσχυση της Χαμάς και χωρίς την επιστροφή των στρατιωτών και των αμάχων που κρατούνται στη Γάζα θα είναι μια πολιτική αποτυχία, η τιμή της οποίας θα πληρωθεί, με τόκους, στο μέλλον , "Είπε ο Sa'ar.

Ο πρόεδρος του κόμματος του θρησκευτικού σιωνισμού Bezalel Smotrich έγραψε στο Twitter στον Νετανιάχου: "Εάν, απαγορεύει ο Gd, μια συμφωνία / συνεννόηση με τη Χαμάς περιλαμβάνει, ρητά ή σιωπηρά, οτιδήποτε σχετίζεται με την Ιερουσαλήμ ... μπορείτε να ξεχάσετε να σχηματίσετε κυβέρνηση."

Ο πρόεδρος του Yisrael Beytenu, Avigdor Liberman, δήλωσε στο Channel 12 News ότι η κατάπαυση του πυρός αντιπροσώπευε «μια ακόμη αποτυχία του Νετανιάχου».

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Corfiatiko.blogspot.com

Σχόλια