Σ.Σοιλού: “Η Τουρκία δέχεται γενική επίθεση”- Άσχημες εξελίξεις σχετικά με το εμπόριο ναρκωτικών από το ΑΚΡ

4. Ένα εργοστάσιο ελαιολάδου και ένας χώρος εργασίας που ανήκει στο μέλος του AKP Ayhan Sargın στην περιοχή Iznik της Προύσας στις 19 Μαΐου. 5. Εταιρ

Το τουρκικό κράτος βάλλεται πανταχόθεν, και κινδυνεύει, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

“Η Τουρκία δέχεται επίθεση”, δηλώνει ο υπουργός εσωτερικών Σ.Σοιλού.

“Οι ισχυρισμοί που εξέφρασε ένας ποινικός που εδρεύει στο εξωτερικό αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης ενάντια στην Τουρκία και την άνοδο της στην περιοχή”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έγινε το αντικείμενο μιας τέτοιας επίθεσης λόγω της επιτυχίας του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και οργανωμένο έγκλημα.

«Υπάρχει μια οικονομική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Θέλουν η οικονομία της χώρας μας να συρρικνωθεί και να χάσει την ικανότητά της για ελιγμούς. Δεν είμαι εγώ το θέμα. Η Τουρκία αποτελεί αντικείμενο μιας μεγάλης γενικής επίθεσης από το εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Σοιλού απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με ισχυρισμούς του Sedat Peker, ενός διαβόητου ηγέτη συμμοριών που πιστεύεται ότι κατοικεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί και οι συκοφαντίες από έναν κατάδικο του οργανωμένου εγκλήματος είναι ανοησίες», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, κατηγορώντας τον ότι είναι ο φίλος ξένων δυνάμεων που επιτίθενται στην Τουρκία.

«Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη, τη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Τουρκία απέτρεψε την ίδρυση τρομοκρατικού κράτους στη βόρεια Συρία. Έχουμε σχεδόν καθαρίσει την Τουρκία από τους τρομοκράτες », είπε ο ίδιος.

Επικρίνοντας τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έλαβαν υπόψη τους ισχυρισμούς του Peker και τους χρησιμοποίησαν για πολιτικούς λόγους, ο Soylu είπε: «Ξέρουν το παρελθόν μου. Θα εγκαταλείψω τη ζωή μου εάν με κατηγορήσουν ότι έχω σχέση με τη μαφία ή ότι έκανα παράνομες υποθέσεις».

Μετά την οικονομική κρίση, την ανεργία, και την διεθνή κατακραυγή, έχουμε και τον πόλεμο στο εσωτερικό με τους Κούρδους.

Η κουρδική οργάνωση τα “παιδιά της φωτιάς”, ανακοίνωσε προχθές περαιτέρω επιθέσεις σε πολλές τουρκικές πόλεις, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα.

“Κάθε μέλος της κυβερνητικής συμμαχίας AKP-MHP, που συναινεί στους βομβαρδισμούς στα βουνά του Κουρδιστάν και καταστρέφει κουρδικές πόλεις, είναι υπεύθυνο και θα θεωρηθεί ένοχο”, ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση.

Η ίδια, ανέφερε ότι έκαψε δύο εργοστάσια, άλλες δύο εγκαταστάσεις, μία εταιρεία logistics και δέκα χώρους εργασίας σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Κούρδοι έβαλαν φωτιά στους ακόλουθους στόχους:

1. Εννέα χώροι εργασίας που ανήκουν σε μέλη του AKP και MHP, και οι οποίοι βρίσκονταν στην κεντρική αγορά Kilimli στο Zonguldak, στις 20 Μαΐου.

2. Εγκατάσταση παραγωγής καυσίμων στην περιοχή Sultandağı του Afyonkarahisar.

3. Ένα όχημα που ανήκει σε ένα μέλος του MHP στο Osmaniye.

4. Ένα εργοστάσιο ελαιολάδου και ένας χώρος εργασίας που ανήκει στο μέλος του AKP Ayhan Sargın στην περιοχή Iznik της Προύσας στις 19 Μαΐου.

5. Εταιρεία logistics της DAB που ανήκει σε μέλη του AKP στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης.

6. Εργοστάσιο που ανήκει σε μέλη MHP στην περιοχή Honaz του Denizli.

7. Εγκατάσταση ανακύκλωσης που ανήκει σε Τούρκους κυβερνητικούς στην Bursa Osmangazi.

8.Σε όχημα που ανήκει σε μέλος του -AKP με το όνομα Fatih A. στο Karabük.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ένας άνθρωπος της τουρκικής μαφίας ξεμπρόστιασε το διεφθαρμένο τουρκικό καθεστώς, λέγοντας ότι διεξάγει εμπόριο ναρκωτικών, εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου στην Συρία.

Αυτά και πολλά άλλα είναι σημάδια της πιθανής διάλυσης αυτού που ονομάζουμε Τουρκία, αφού είναι πλέον μεγάλο εμπόδιο στα τεράστια δυτικά συμφέροντα.


Σχόλια