«Επί του… Περιστυλίου» όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Στην έκδοση συμμετέχουν με άρθρα τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώ


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης

Όχι, δεν πρόκειται για μια σκληρή κόντρα των πολιτικών αρχηγών εντός της Ολομέλειας της Βουλής. Πρόκειται, όμως, για μια καταγραφή, και αντιπαράθεση, πολιτικών ιδεών, κυρίως για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Εξηγούμαστε: Στα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αφιερωμένο το 19o τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου».

Στην έκδοση συμμετέχουν με άρθρα τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Την δική τους άποψη για την 40χρονη αυτή πορεία της χώρας στους ευρωπαϊκούς κόλπους δίνουν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Πάγκαλος καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Και ακόμη πρώην υπουργοί Εξωτερικών, ευρωβουλευτές και βουλευτές των ελληνικών κομμάτων, ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε., πρώην Έλληνες επίτροποι στην Ε.Ε, νυν και πρώην στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πανεπιστημιακοί-ειδικοί επιστήμονες.

Ιδιαίτερη επίγευση δίνει στον αναγνώστη η συμπερίληψη στο αφιέρωμα ρεπορτάζ για την πορεία ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε., τις συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας και τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν και παρουσίασαν παρουσίασαν οι εφημερίδες της εποχής το θέμα. Αναζητήστε την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού στον ιστότοπο του ελληνικού κοινοβουλίου.

topontiki


Σχόλια