Η κυβέρνηση φέρνει ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για την ΕΛ.ΑΣ

Τα δικά τους γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα έχουν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα αυτά θα ενισχύ

 


Τα δικά τους γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα έχουν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα αυτά θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.

«Η συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας στην εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια» σημειώνει ο Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του στο Τwitter και στο facebook, σχετικά με το πρόγραμμα Darlene το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

«Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησε με το συντονισμό του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ερευνητικό έργο DARLENE» προσθέτει.


EL.gr

Σχόλια