Κιργιστάν: Το Τατζικιστάν προωθεί στη μεθόριο βαρύ οπλισμό και στρατό

Το Τατζικιστάν προωθεί στη ζώνη διένεξης στα σύνορα με το Κιργιστάν βαρύ οπλισμό και στρατό, ανακοίνωσε η Μεθοριακή υπηρεσία της Κρατικής επιτροπής εθ

 


Το Τατζικιστάν προωθεί στη ζώνη διένεξης στα σύνορα με το Κιργιστάν βαρύ οπλισμό και στρατό, ανακοίνωσε η Μεθοριακή υπηρεσία της Κρατικής επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Κιργιστάν, επισημαίνοντας ότι περιοδικά η πλευρά του Τατζικιστάν συνεχίζει να βάλει κατά θέσεων του στρατού του Κιργιστάν.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στη μεθόριο τραυματίσθηκαν τέσσερις Κιργίζιοι στρατιώτες οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι όλα τα θύματα έχουν «τραύματα από θραύσματα» και πως «ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών θα γίνει αργότερα».

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, επικαλούμενο τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ASIA-Plus, ένδεκα Τατζίκοι πολίτες τραυματίσθηκαν και ένας σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην μεθόριο. Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

zougla.gr
Σχόλια