Με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδοτούνται στην Καστοριά έργα του Υπουργείου Πολιτισμού

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία, καταφέραμε να εντάξουμε για χρηματοδότηση από το

 


Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία, καταφέραμε να εντάξουμε για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 3 σημαντικά έργα στην Καστοριά, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι τα εξής:

– «Αποκατάσταση και Ανάδειξη τεμένους Κουρσούμ Καστοριάς», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

– «Αποκατάσταση Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών Μητροπόλεως και συντήρηση των τοιχογραφιών του», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

– «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Οι εργασίες από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η Καστοριά είναι πλούσια σε βυζαντινά εκθέματα και σε πολιτισμό. Η επένδυση, λοιπόν, στα μνημεία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και υπεραξία στον τόπο.

Στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο νομός Καστοριάς, που διαθέτει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την ευρύτερη περιοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την άψογη συνεργασία στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού

sierafm.gr

Σχόλια