Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των ατυχημάτων που αφορούν τα F-35! Δεν εκδίδονται επίσημα οι αιτίες πτώσεων

Η Lockheed Martin, ο κατασκευαστής αεροσκαφών, ισχυρίζεται ότι η παραλλαγή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, F-35C, λέγεται ότι έχει πιο στιβαρό εξ

 


Οι ειδικοί συμμερίστηκαν την άποψη ότι η Κίνα μπορεί να αναζητήσει το εξαφανισμένο F-35C, ενώ εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τορπίλες ή εκρηκτικά για να καταστρέψουν τα συντρίμμια.

Η Lockheed Martin, ο κατασκευαστής αεροσκαφών, ισχυρίζεται ότι η παραλλαγή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, F-35C, λέγεται ότι έχει πιο στιβαρό εξοπλισμό προσγείωσης για επιχειρήσεις που βασίζονται σε αερομεταφορέα, πτυσσόμενα φτερά για να χωρούν σε ένα γεμάτο κατάστρωμα πτήσης, μεγαλύτερα φτερά, κάπως μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, και λίγο μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας. Αυτή η παραλλαγή τέθηκε στην υπηρεσία το 2019.
«Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία της ναυτικής αεροπορίας των ΗΠΑ που ένα μαχητικό κρούσης stealth έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά σε ένα αεροπλανοφόρο», δήλωσε η Lockheed Martin.

F-35 Fighters: Προηγούμενα Ατυχήματα

Το περιστατικό της 24ης Ιανουαρίου είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα F-35 μέχρι στιγμής φέτος. Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχαμε αναφέρει προηγουμένως ότι αυτό όμως που απασχολεί έντονα την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας, είναι σχετικά με τις συνθήκες του σοβαρού περιστατικού που έπληξε ένα F-35A, αναγκάζοντάς το να προσγειωθεί χωρίς τον εξοπλισμό προσγείωσης και καθηλώνοντας ολόκληρο τον στόλο της Νότιας Κορέας.

Το φημισμένο αμερικανικό αεριωθούμενο αεροπλάνο F-35A, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αναγκάστηκε να προσγειωθεί με την κοιλιά στην Ν. Κορέα, λόγω βλάβης.

pentapostagma.gr
Σχόλια