Η Βουλγαρία ήταν το ορμητήριο της επίθεσης των χάκερς στη Βουλή

Από τη Βουλγαρία, αλλά πιθανότατα όχι από Βούλγαρους, προέρχεται η απόπειρα χακαρίσματος που αποσοβήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Η αρμόδια υ

Από τη Βουλγαρία, αλλά πιθανότατα όχι από Βούλγαρους, προέρχεται η απόπειρα χακαρίσματος που αποσοβήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι οι ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση βρισκόταν στη Βουλγαρία. Όμως, σπεύδουν να προσθέσουν κοινοβουλευτικές πηγές, πιθανότατα οι δράστες να μην βρίσκονται στη Βουλγαρία και να μην είναι Βούλγαροι.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξήγησε πως δουλεύει το σύστημα: «πρόκειται για ένα αλγόριθμο που «ρίχνει» χιλιάδες password κάθε λεπτό», είπε και πρόσθεσε ότι όσοι λειτουργούσαν τον αλγόριθμο ενδιαφέρονταν για οικονομικά θέματα όπως η επικοινωνία με τις τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση δέχθηκαν τα mail με διεύθυνση paraliament.gr, δηλαδή 2.000 διευθύνσεις, αλλά επειδή έγινε αντιληπτή εξαπλώθηκε σε μόλις 60 – 80 διευθύνσεις.

olympia.gr
Σχόλια