Αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία στέλνει η Ελλάδα

Σύσκεψη για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία συγκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετ

 


Σύσκεψη για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία συγκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και η πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΟΥΚΡΑΝΙΑ
naftemporiki.gr
Σχόλια