Η Κύπρος και η Ιταλία υποστήριξαν την αποσύνδεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το SWIFT

Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, γράφει η ουκρανική korrespo


Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, γράφει η ουκρανική korrespondent.net.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

«Αυτή είναι η αρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία των κρατών μας - Ουκρανίας και Ιταλίας. Μόλις σε μια τηλεφωνική συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT και την παροχή αμυντικής βοήθειας. Η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της ΕΕ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter .

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είπε ότι η Κύπρος δεν θα εμποδίσει την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT.

«Επιτυχία. Η Κύπρος δήλωσε ότι δεν θα εμπόδιζε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT. Η ουκρανική διπλωματία συνεχίζει να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και να αναζητά σημαντικές αποφάσεις για την προστασία της Ουκρανίας από τους Ρώσους εισβολείς», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter .

Προηγήθηκε η δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT . Η Γερμανία υποστήριξε επίσης αυτήν την απόφαση.

(SWIFT: Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία, ένα αξιόπιστο επενδυτικό εργαλείο για την ανταλλαγή πληροφοριών για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανάμεσα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα)


The Hellenic Information Team
Σχόλια