Πληροφορίες για 100χιλ. εγκλωβισμένους κατοίκους


Οι Ρώσοι έχουν απελευθερώσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης πόρτα-πόρτα.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η ίδια παρέλειψε -ηθελημένα προφανώς- να αναφέρει πως όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, παρά τις προσπάθειες για διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ελάχιστοι άμαχοι διέφευγαν από την πόλη λόγω των απειλών από τις νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες που ήλεγχαν την περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποΐτσένκο, δήλωσε νωρίτερα πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα σε δημοσιότητα δίνουν ρωσικά ΜΜΕ ένα ακόμα συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη των χιλιάδων Ελλήνων.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας των μαχών.

Θα παρατηρήσετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων δεν έχουν ισοπεδωθεί πλήρως, πράγμα που συνεπάγεται και απουσία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πυραυλικών επιθέσεων κατά κτιριακών συγκροτημάτων.

Θυμίζουμε ότι η Μαριούπολη είναι έδρα του νεοναζιστικού τάγματος ΑΖΟΦ, όπου με χιλιάδες μαχητές του επί πολλές μέρες χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινες ασπίδες αμάχους.

EL.gr

Σχόλια