Έτοιμος να ξαναπάρει «φωτιά» ο Καύκασος: Χτύπημα των Αζέρων σε περιοχή του Αρτσάχ – Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας

FoulsCode

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι τεταμένη, ο Καύκασος είναι έτοιμος να πάρει και πάλι φωτιά καθώς, φαίνεται ότι, το Αζερμπαϊτζάν θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό για να επεκταθεί σε βάρος των Αρμενίων.

Μάλιστα η Ρωσία κατηγόρησε το Μπακού πως παραβίασε την συμφωνία εκεχειρίας και έπληξε θέσεις των Αρμενίων με Bayraktar TB2.

Το πρόβλημα φέρεται να δημιουργήθηκε όταν αποχώρησαν ορισμένες ειρηνευτικές δυνάμεις των Ρώσων για να μεταβούν στην Ουκρανία. Το συγκεκριμένο κενό έσπευσαν να καλύψουν δυνάμεις των Αζέρων στις 24 και 25 του μήνα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν καταλάβει το χωριό Farrukh και τον περιβάλλοντα λόφο του στην περιοχή του Καραμπάχ από τις αρμενικές δυνάμεις. Οι εκσκαφείς του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν έναν νέο δρόμο προς τα στρατεύματά τους με τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά.

Πριν από λίγο λοιπόν, το αζέρικο υπουργείο άμυνας Εξέδωσε μία ανακοίνωση – πρόκληση κατά της Ρωσίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν αναγνωρίζει τον όρο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ότι πρόκειται για έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και καλεί την Ρωσία να ανακαλέσει!

Pronews.gr

Σχόλια