Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε;

Διεθνές θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώπιoν Αμερικανών στρατιωτών της 82ης Α/Μ Μεραρχίας στο Ζέσουφ, τηςΔιεθνές θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώπιoν Αμερικανών στρατιωτών της 82ης Α/Μ Μεραρχίας στο Ζέσουφ, της Πολωνίας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Διεθνές θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώπιoν Αμερικανών στρατιωτών της 82ης Α/Μ Μεραρχίας στο Ζέσουφ, της Πολωνίας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Και θα δείτε όταν θα πάτε εκεί. Θα δείτε γυναίκες, νέου ανθρώπους να στέκονται στη μέση, μπροστά από ένα αναθεματισμένο άρμα και να λένε: Δεν φεύγω. Θα μείνω εδώ και θα πολεμήσω».

Η φράση «θα δείτε όταν θα πάτε εκεί», αναφερόμενος στην Ουκρανία πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ και γενικότερα, υπό το φόβο ότι ο Λευκός Οίκος άλλαξε την πολιτική του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν στην σύρραξη.

Ερωτηθείς αμέσως μετά ο κροσσωτούς του Λευκού Οίκου για τη δήλωση Μπάιντεν δήλωσε:

«Ο πρόεδρος έχει κάνει ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σ αυτό», χωρίς όμως να πει ότι ήταν μια φραστική «αστοχία» του προέδρου.

Επομένως ήταν ένα φραστικό «λάθος» του Μπάιντεν ή απλώς προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Προς το παρόν είναι άγνωστο.


pronews.gr

Σχόλια