Οργιάζουν οι φήμες για δήθεν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Κίνα! Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής


Φήμες για πιθανό κινεζικό πραξικόπημα — οι εικασίες για τη σύλληψη του Σι Τζινπίνγκ και την αναδιάταξη του στρατού στο Πεκίνο διαδίδονται στο διαδίκτυο.

Στα κοινωνικά δίκτυα διαδίδονται ενεργά φήμες ότι έγινε πραξικόπημα στην Κίνα. Το βασικό επιχείρημα ήταν η «ακύρωση πτήσεων» από το Πεκίνο.

Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό:

— Εικάζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Xi Jinping συνελήφθη σε ένοπλο πραξικόπημα. Η Επιτροπή του Κόμματος φέρεται να έθεσε τον Κινέζο ηγέτη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

— Το Twitter, πιθανώς με τη βοήθεια ινδικών bots, αναφέρει επίσης προσπάθειες πραξικοπήματος

— Ινδικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν βίντεο με «μονάδες του κινεζικού στρατού που μετακινούνται στο Πεκίνο», αλλά δεν βρέθηκε καμία επιβεβαίωση της αξιοπιστίας του βίντεο.

— Υπάρχουν επίσης φήμες για τη σύλληψη του Li Keqiang, πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, από τον στρατό της χώρας.

H κύρια ένδειξη του πραξικοπήματος στην Κίνα ήταν η υποτιθέμενη ακύρωση πτήσεων στο Πεκίνο, σύμφωνα με το service flightradar24. Ωσττόσο αυτό δεν είναι αλήθεια! Τα αεροπλάνα εξακολουθούν να πετούν πάνω από την Κίνα.

(ΦΩΤΟ:pixabay)

El.gr

Σχόλια