Συμφωνίες μεταξύ Βουλγαρίας και ΗΑΕ υπογράφηκαν στο Άμπου Ντάμπι

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ρούμεν Ράντεφ στο Άμ

 


Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ρούμεν Ράντεφ στο Άμπου Ντάμπι.

Στόχος της συμφωνίας είναι να προωθήσει την πραγματοποίηση επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, να τονώσει την ανάπτυξη συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και τις ανταλλαγές μεταξύ εκπροσώπων από την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο Άμπου Ντάμπι υπογράφηκαν επίσης διμερή έγγραφα συνεννόησης στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του Βουλγαρικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου και του Οργανισμού Πληροφοριών (WAM) των ΗΑΕ.

Το μνημόνιο για τη συνεργασία στη γεωργία στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Με το μνημόνιο στον τουριστικό τομέα, δίνεται έμφαση στη δημιουργία των ευνοϊκότερων συνθηκών για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία στον τομέα αυτό και στην τόνωση πρωτοβουλιών εκλαΐκευσης πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων με στόχο τη διμερή ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Η συνεργασία στην εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ανταλλαγή πληροφοριών, κατάρτιση εκπαιδευτικών, δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής κατάρτισης.

Το έγγραφο κατανόησης στον τομέα του πολιτισμού σκιαγραφεί τις δυνατότητες επέκτασης των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Βουλγαρίας και των ΗΑΕ.The Hellenic Information Team


Σχόλια