Κλείνει τα σύνορα με τη Ρωσία η Φινλανδία...


Το Ελσίνκι αποφάσισε να λάβει μέτρα για να περιορίσει «σημαντικά» την είσοδο Ρώσων πολιτών στο έδαφός της μετά την εντολή μερικής επιστράτευσης που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν...
«Η φιλοδοξία και ο σκοπός είναι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στη Φινλανδία από τη Ρωσία», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος, Σάουλι Νιινίστο, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Yle, αναφέρουν οι Financial Times.
Η σκανδιναβική χώρα, η οποία καταγράφει αύξηση στον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων της μετά την ανακοίνωση της Μόσχας, είχε προαναγγείλει το βράδυ της Τετάρτης την πρόθεσή της να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την είσοδο στην χώρα, μετά από μια στροφή στην πολιτική που αποφάσισαν η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).
Μετά από αυτό το διάταγμα, ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στη Φινλανδία έχει διπλασιαστεί, αν και παραμένει σε περιορισμένο επίπεδο, σύμφωνα με τους Φινλανδούς συνοριοφύλακες.
Στο μεταξύ, στις υπό ρωσική κατοχή επαρχίες της Ουκρανίας στρέφονται τα βλέμματα, καθώς ξεκίνησαν οι διαδικασίες των δημοψηφισμάτων, εν μέσω ουκρανικής και δυτικής οργής.
Το Κρεμλίνο στοχεύει στην ενίσχυση της «γραμμής επαφής» μήκους άνω των χιλίων χιλιομέτρων και στην παγίωση μιας νέου τύπου «Νοβοροσίγια», ως ενιαία γεωγραφική συνέχεια των εδαφών του Ντονμπάς, της ήδη προσαρτημένης Κριμαίας και του μεγαλύτερου μέρους των παράκτιων περιοχών της νότιας Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ, πέρα από την προσπάθεια νομιμοποίησης των πολεμικών ενεργειών, η Μόσχα, ουσιαστικά, σε περίπτωση που οι κάτοικοι ψηφίσουν υπέρ της Ρωσία, θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει με διαφορετικό τρόπο τις στρατιωτικές της δυνάμεις, σε περιοχές που θα τις θεωρεί, πλέον, ρωσικά εδάφη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν πρόσθετο οικονομικό κόστος στη Ρωσία, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους, εάν η Μόσχα προχωρήσει στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
→ Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους τη Γιατσκίβκα (τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας). Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χάρκοβο.

nonews-NEWS 
Σχόλια