Το Mυστήριο του «Eξωγήινου» Kρανίου στην Ροδόπη


καθηγητής Yordan Yordanov πιστεύει ότι το κρανίο δεν μοιάζει με κανένα ανθρώπινο κρανίο που είναι γνωστό στην επιστήμη τα τελευταία 30 εκατομμύρια χρόνια. Που, λοιπόν, μας οδηγεί σταδιακά το αλλόκοτο εύρημα του Kρανίου στην Ροδόπη;

Για την συνέχεια, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες. Ο Βούλγαρος μέντιουμ Koubrat Tomov πιστεύει ότι ανήκε σε ένα γενετικά τροποποιημένο ον, που δημιουργήθηκε από τους Άτλαντες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρανίο αντιπροσωπεύει τα υπολείμματα ενός αποτυχημένου πειράματος που έλαβε χώρα πριν από χιλιάδες χρόνια σε εκείνη την περιοχή. Εάν και εφόσον θα μπορούσε να ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε, η χρονολόγηση του Kρανίου στην Ροδόπη, μπορεί και να φτάνει τα 30.000 χρόνια πίσω.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι πρόκειται πιθανότατα για τα λείψανα βιαστικά θαμμένου εξωγήινου, που σκοτώθηκαν από στρατιώτες που δρούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σκεπτικιστές, από την άλλη, πιστεύουν ότι το κρανίο ανήκει στην πραγματικότητα σε κάποιο είδος ζώου που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη, ή έχει εξαφανιστεί, αν και τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν με αυτά οποιουδήποτε άλλου γνωστού ζώου.

Ο Βούλγαρος χωρικός που βρήκε το κρανίο είπε ότι είχε λάβει πολλές γενναιόδωρες προσφορές για να το πουλήσει. Δυστυχώς, απορίας άξιο πως, το μυστηριώδες εύρημα του Kρανίου στην Ροδόπη εξαφανίστηκε πριν εξειδικευμένοι επιστήμονες να έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ανάλυση DNA και μία χρονολόγηση άνθρακα. Όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης σήμερα, σαφώς δεν θέλει να μοιραστεί την αλήθεια του κρανίου με τον υπόλοιπο κόσμο, παρόλο που θα μπορούσε, ίσως, κάλλιστα να είναι απόδειξη της ζωής ενός εξωγήινου, κατά το παρελθόν, εδώ στη Γη.

Όσο κι αν δεν αρέσει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η επιστημονική κοινότητα αρνείται να παραδεχτεί την ύπαρξη εξωγήινων όντων στη Γη, όσο και αν το επιθυμεί. Ο πιο συχνός είναι η απουσία σωμάτων ή φυσικών υπολειμμάτων που οι επιστήμονες δεν μπορούν να έχουν στα χέρια τους για να μελετήσουν. Καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη, καθώς μπορεί να αποτυπώνει το προϊόν μιας φάρσας, όπως ένα συναρπαστικό τεχνούργημα που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει ειδωθεί ή ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν τρεις βασικές εκδοχές, ανάμεσα σε άλλες, για το τι μπορεί να ήταν το αντικείμενο αυτό, εφόσον θα πρέπει κάποιος να διαλέξει ή να αποφασίσει: Είναι φάρσα; Είναι ένα πραγματικό κρανίο ενός εξωγήινου όντος; Είναι τα υπολείμματα ενός άγνωστου (τώρα εξαφανισμένου) είδους στο πλανήτη; Ποια μπορεί να είναι η καλύτερη μαντεψιά του Kρανίου στην Ροδόπη;

diadrastika.com

Σχόλια