Τουρκία και Κατάρ υπέγραψαν 11 συμφωνίες- που αναφέρονται


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμέντ Αλ Τάνι προήδρευσαν χθες της 8ης Συνάντησης της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ. Στη συνάντηση υπογράφηκαν 11 συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση στο Γραφείο Εργασίας του Ντολμάμπαχτσε, ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ προήδρευσαν της 8ης Συνάντησης της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας -Κατάρ.

Μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής των συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών παρουσία του Προέδρου Ερντογάν και του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ.

Υπογράφηκαν οι εξής συμφωνίες από τους αρμόδιους υπουργού των δύο χωρών:

«Πρωτόκολλο Συνεργασίας στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης του κράτους του Κατάρ».


«Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Τουρκικής Εταιρείας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και του Κατάρ TV».


Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Οργανισμού Διαπίστευσης Halal της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Κράτους του Κατάρ σχετικά με την υποδομή ποιότητας Halal.


«Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Προστασίας των Δικαιωμάτων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μεταξύ του Τουρκικού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κράτους του Κατάρ.


«Συμφωνία μεταξύ της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ρυθμιστικής Αρχής Επικοινωνιών του Κατάρ για την αμοιβαία ένταξη της υπηρεσίας σε περιοχές των Δορυφορικών Δικτύων που ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Ραδιοφωνίας».

Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης του κράτους του Κατάρ για την ασφάλεια των τροφίμων.

Μνημόνιο Συνεννόησης για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης και την Ανθρωπιστική Βοήθεια μεταξύ της Προεδρίας του Υπουργείου Εσωτερικών Καταστροφών και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Ταμείου Ανάπτυξης του Κατάρ.

«Μνημόνιο Κατανόησης για Οικοδομικά Έργα μεταξύ της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ»


«Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης του κράτους του Κατάρ για την ίδρυση, λειτουργία και δραστηριότητες κέντρων πολιτισμού».


«Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Yunus Emre και των Μουσείων του Κατάρ».

Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα των Διπλωματικών Αρχείων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Υπουργείου Εξωτερικών του Κράτους του Κατάρ.

Μετά τις συμφωνίες, οι ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αλ Σανί υπέγραψαν την Κοινή Δήλωση της Όγδοης Συνόδου της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Κράτους του Κατάρ.

NTV Haber

The Hellenic Information Team

Σχόλια