Ιερέας έκανε «μαϊμού» εράνους και μάζευε χιλιάδες ευρώ για ίδιον όφελος


Την καλή καρδιά των πιστών, εκμεταλλεύτηκε για ίδιον όφελος ένας ιερέας από τα Τρίκαλα, ο οποίος έκανε «μαϊμού» εράνους μέσα από το διαδίκτυο και τα χρήματα που μάζευε σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, τα χρησιμοποιούσε  για να διάγει πολυτελή ζωή.  Μάλιστα είχε αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 31.000 ευρώ, ενώ άλλα 22.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του, και άλλα 13.000 ευρώ στους δύο λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για έναν 35χρονο ιερέα από τα Τρίκαλα, ο οποίος  λειτουργούσε σε χωριά άλλης Μητρόπολης, ενώ συζούσε με έναν 23χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο ιερέας μέσα από δυο λογαριασμούς (έναν στο όνομα του και έναν στο όνομα του 23χρονου) έκανε εράνους μέσα από τα social media και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι ο 23χρονος έχει προβλήματα και μεγάλη οικονομική ανάγκη.

Στους δυο παραπάνω «ερανικούς» λογαριασμούς βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ, στο σπίτι του ιερέα βρέθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ άλλα 2.110 ευρώ βρέθηκαν πάνω του.

Επίσης ο ιερέας είχε πραγματοποιήσει αγορές σε κινητά τηλέφωνα και σε υπολογιστές αξίας 9.500 ευρώ, ενώ είχε αγοράσει και αυτοκίνητο αξίας 31.000 ευρώ.

Όλα αυτά, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων, γινόταν εν αγνοία του 23χρονου, αφού ο διαχειριστής αμφότερων των λογαριασμών ήταν ο 35χρονος ιερέας.

Ο ιερέας τέθηκε άμεσα σε αργία μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την δικαιοσύνη, καθώς η οικεία Μητρόπολη Τρικάλων ενημερώθηκε για τον σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας.

Πηγή: LamiaReport

Σχόλια