CENTCOM: Διοικητές του ISIS σκοτώθηκαν σε αμερικανική επίθεση στη Συρία


Οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ σκότωσαν αξιωματούχους του ISIS σε μια επιτυχημένη επίθεση με ελικόπτερο στη Συρία στις 02:57 π.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της US CENTCOM που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπό της, στις 11 Δεκεμβρίου, δύο αξιωματούχοι του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Anas, ο οποίος είναι κυβερνήτης του ISIS στη Συρία που συμμετείχε στα θανατηφόρα σχέδια και τις επιχειρήσεις διευκόλυνσης της οργάνωσης, σκοτώθηκαν σε επίθεση στην ανατολική Συρία.

Η CENTCOM δημοσίευσε επίσης ένα δελτίο τύπου στον λογαριασμό της στο Twitter σχετικά με την επίθεση και τη δολοφονία αξιωματούχων του ISIS στη Συρία.

Η επιχείρηση οργανώθηκε σε ένα ολοκληρωμένο μονόπλευρο σχέδιο για τη διασφάλιση της δολοφονίας των υπευθύνων.

Στις πρώτες εκτιμήσεις διαπιστώθηκε ότι δεν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πολίτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στην παγκόσμια απειλή του ISIS σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις. Το ISIS συνεχίζει να επιδιώκει την ατζέντα της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών επιθέσεων που απειλούν τους Αμερικανούς συμμάχους και εταίρους στην περιοχή και στο εξωτερικό.

Η δήλωση αναφέρει και πάλι ότι «το ISIS συνεχίζει να απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο Τζο Μπουτσίνο, εκπρόσωπος της CENTCOM, δήλωσε: «Ο θάνατος αυτών των στελεχών του ISIS θα καταστρέψει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει και να εκτελεί ανατρεπτικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή».

The Hellenic Information Team

Σχόλια