Η Βρετανία επιστρέφει στην Αλβανία 200 Αλβανούς βαρυποινίτες

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα πρώτη παρτίδα με 200 Αλβανούς βαρυποινίτες στέλνει το Λονδίνο στα Τίρανα Διακόσιοι Αλβανοί από τις φυλακές Αγγλίας

 


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα πρώτη παρτίδα με 200 Αλβανούς βαρυποινίτες στέλνει το Λονδίνο στα Τίρανα

Διακόσιοι Αλβανοί από τις φυλακές Αγγλίας και Ουαλίας, που εκτίουν ποινές 4 ετών και άνω, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους τα επόμενα δύο χρόνια για να εκτίσουν την υπόλοιπη ποινή τους στις αλβανικές φυλακές.


Αυτό επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας, το οποίο ανακοινώνει ότι αρχίζει να εφαρμόζεται τη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία για μεταφορά κρατουμένων στα Τίρανα.

Με έξοδα του Ηνωμένου Βασιλείου

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού οι δυο τους συζήτησαν επίσης το ζήτημα της μετανάστευσης και των αιτημάτων ασύλου στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Βρετανία θα πληρώσει τα έξοδα στέγασης κρατουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια της ποινής τους στη χώρα μας και η Αλβανία θα μπορέσει να αυξήσει τις επενδύσεις για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών στο σωφρονιστικό σύστημα.


«Ενώ δίνουμε στους Αλβανούς κατάδικους στη Μεγάλη Βρετανία την ευκαιρία να εκτίσουν το υπόλοιπο μέρος της ποινής τους με τις οικογένειές τους, η Αλβανία θα μπορέσει να ενισχύσει περαιτέρω τις ικανότητες του σωφρονιστικού συστήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.


The Hellenic Information Team
Σχόλια