New York Times: Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η επίθεση με drone στο Κρεμλίνο θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από Ουκρανούς

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιος πραγματοποίησε την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στη Μόσχα αυτόν τον μήνα, αλλά υποδεικνύ

 



Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιος πραγματοποίησε την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στη Μόσχα αυτόν τον μήνα, αλλά υποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να είναι μέρος μιας σειράς μυστικών ενεργειών που διευθύνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, γράφουν σήμερα οι New York Times.


Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη «πιθανότατα οργανώθηκε από μία από τις ειδικές μονάδες του ουκρανικού στρατού ή των υπηρεσιών πληροφοριών».

Η επίθεση, επισημαίνουν οι New York Times, είναι η τελευταία από μια σειρά κρυφών χτυπημάτων σε ρωσικούς στόχους που κρατούν την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν σε κατάσταση ανησυχίας.



Δεν είναι γνωστό εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωρίζει για αυτές τις ενέργειες, ούτε αν οι στενότεροι συνεργάτες του γνωρίζουν γι’ αυτές, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Ζελένσκι δεν τις γνωρίζει.

Τα αμερικανικά πρακτορεία κατέληξαν σε ένα προκαταρκτικό συμπέρασμα με βάση την υποκλαπείσα επικοινωνία στην οποία Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουκρανία, αλλά και με βάση την υποκλαπείσα επικοινωνία στην οποία Ουκρανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η χώρα τους βρίσκεται πίσω από την επίθεση.



Τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου, δύο drones έπληξαν το Κρεμλίνο, προκαλώντας μόνο μικρές ζημιές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης τους ότι η ουκρανική κυβέρνηση διέταξε άμεσα την επίθεση είναι «χαμηλό», αλλά προσθέτουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία που να προσδιορίζουν ότι εμπλέκονται Ουκρανοί αξιωματούχοι, μονάδες ή πράκτορες.


The Hellenic Information Team
Σχόλια