Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας έφτασε τα 32 εκατομμύρια, 63% κάτω των 30 ετών

Το Ριάντ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας από άποψη πληθυσμού, ακολουθούμενη από την Τζέντα και τη Μέκκα Ιούνιο

 


Το Ριάντ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας από άποψη πληθυσμού, ακολουθούμενη από την Τζέντα και τη Μέκκα

Ιούνιος 2, 2023. Ελλάδα.

Η Γενική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής της Σαουδικής Αραβίας 2022,που ανεβάζει τον πληθυσμό του Βασιλείου στα 32,1.


Η απογραφή έδειξε ότι σε κάθε οικογένεια αντιστοιχούν 4,8 άτομα.

Το ποσοστό των ανδρών της Σαουδικής Αραβίας είναι κοντά σε αυτό των γυναικών, καθώς οι άνδρες ανέρχονται στο 50,2 τοις εκατό, έναντι 49,8 τοις εκατό των γυναικών.

Τα δεδομένα της απογραφής συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, όπως περισσότερες από ένα εκατομμύριο τηλεφωνικές κλήσεις, 900.000 επιτόπιες επισκέψεις και προηγμένες μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και στατιστικών.

Έχει διεξαχθεί σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς μεθοδολογίες και με τη βοήθεια των τελευταίων τεχνολογιών.

Οι συγκρίσεις περιελάμβαναν πέντε διαφορετικές πηγές δεδομένων και περισσότεροι από 200 δείκτες εξέτασαν τα δεδομένα για να επιβεβαιώσουν την ακρίβειά τους.

Σαουδική Αραβία: μια νεανική κοινωνία


Τα στατιστικά έδειξαν ότι το Βασίλειο έχει νέο πληθυσμό, με μέση ηλικία τα 29 και πληθυσμό Σαουδαράβων κάτω των 30 ετών που αποτελούν το 63 τοις εκατό του συνόλου, καθιστώντας τη Σαουδική Αραβία μία από τις νεότερες χώρες στον κόσμο.

Ο υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GASTAT, Φαϊσάλ αλ Ιμπραήμ, δήλωσε ότι η απογραφή του 2022 ήταν η πιο ολοκληρωμένη και ακριβής στην ιστορία του Βασιλείου.

Ο Ιμπραήμ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν «κλειδί για τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων» και την υποστήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στο Βασίλειο για την ανάπτυξη διαφόρων τομέων και την επίτευξη των στόχων του Οράματος 2030.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία είναι μια μέτρηση απόδοσης για τις κρατικές υπηρεσίες και βοηθούν να γίνουν τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς συγκρίσεις με ακρίβεια και διαφάνεια.

Asharq Al-Awsat


The Hellenic Information Team
Σχόλια