Πως οι εταιρίες ψυχολογικού επηρεασμού όπως η «ομάδα Χόρχε», έχουν την δύναμη να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις!

Μια κρυφή ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων και hackers ισχυρίζονται ότι χειραγώγησαν περισσότερες από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας με hacking

 



Μια κρυφή ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων και hackers ισχυρίζονται ότι χειραγώγησαν περισσότερες από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας με hacking, δολιοφθορές και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με μια οκτάμηνη έρευνα από τον Guardian που αποκάλυψε το έργο του «Team Jorge» – εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε έρευνα της Guardian.

Στο αναλυτικό του ρεπορτάζ ο Guardian ρίχνει «φως» στον τρόπο με τον οποίο χειραγωγείται με ηλεκτρονικά μέσα η κοινή γνώμη σε διάφορες χώρες.

Η μονάδα διευθύνεται, απο έναν πρώην πράκτορα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που λέγεται Ταλ Χανάν και εργάζεται ιδιωτικά χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Χόρχε». Σε περισσότερες από έξι ώρες κρυφά ηχογραφημένων συναντήσεων, ο Hanan και η ομάδα του εξήγησαν για το πώς συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους αντιπάλους τους, χακάροντας λογαριασμούς στο διαδίκτυο.

H διεθνής κοινοπραξία δημοσιογράφων που διεξήγαγε την έρευνα για την «ομάδα Χόρχε» αποτελείται από ρεπόρτερ μεγάλων μέσων όπως η Le Monde, το Der Spiegel και η El País και συντονίστηκε από μία γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση, τη «Forbidden Stories».

Όπως αποκάλυψε ο Χάναν, προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες που σχετίζονται με πολιτικές εκστρατείες προκειμένου να χειραγωγηθεί κρυφά η κοινη γνώμη ενώ συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες της ομάδας του έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλη την Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Το έργο Disinfo black ops, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με δημοσιογράφους από 30 πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένων των Haaretz, Le Monde και Der Spiegel, εξέθεσε τη λειτουργία της «Ομάδας Χόρχε» και, εν μέρει μέσω μυστικών ρεπορτάζ, με τον πρώην πράκτορα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που το διευθύνει ο Ταλ Χανάν.

Ο Megiddo, ένας ερευνητής ρεπόρτερ, είχε ενημερωθεί από την πηγή του για μια σκοτεινή εταιρεία στο Modi’in του Ισραήλ, που εργαζόταν με σκοπό την παραπληροφόρηση στις εκλογές. Δεν ήξερε το όνομα και είπε ότι η όλη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που εμπλέκονται, φύλαγε την ανωνυμία τους.



Σε προηγούμενες συναντήσεις που κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι, ο Χόρχε είχε αναφερθεί σε υπουργούς εξωτερικών, όπως τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις υποθέσεις του δυτικού ημισφαιρίου, τον Ρότζερ Νοριέγκα, (αξιωματούχος του Πενταγώνου και της CIA), είναι γνωστός σκληροπυρηνικός συντηρητικός και έχει κατηγορηθεί απο τον Μαδούρο για σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, με στόχο τη δημιουργία «χάους».

Η τελική ένδειξη των μυστικών δημοσιογράφων προήλθε από έναν ισχυρισμό του Hanan όταν υποστήριξε ότι είχε σχέση στο παρελθόν με τη διαβόητη αλλά πλέον ανενεργή εταιρεία ψυχολογικών επιχειρήσεων Cambridge Analytica (γιατί είναι ανενεργή θα δούμε παρακάτω).

Μία από τις βασικές υπηρεσίες της «ομάδας Χόρχε» είναι ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού, το Advanced Impact Media Solutions ή αλλιώς Aims (Στόχοι).

Αυτό το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να ελέγχει έναν τεράστιο στρατό από χιλιάδες πλαστά προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube.

Ενώ επίσης μπορούν να δημιουργηθούν και avatar (χρήστες) σε λογαριασμούς στο Amazon με πιστωτικές κάρτες και πορτοφόλια bitcoin αλλά και λογαριασμοί στην πλατφόρμα της AirBnB.

Η ομάδα των δημοσιογράφων κατάφερε και πλησίασε τον Χάναν προσποιούμενοι τους υποψήφιους πελάτες και μαγνητοσκόπησαν κρυφά τη συζήτηση μαζί του στην οποία παρουσίαζε το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «ομάδα Χόρχε». Ο Ταλ Χανάν είπε επίσης ότι χρεώνει από 6 έως 15 εκατομμύρια ευρώ για κάθε επιχείρηση ανάμειξης σε εκλογικές διαδικασίες.

Μάλιστα όπως αναφέρει στο γκρουπ των δημοσιογράφων που τον πλησίασε, η ομάδα του έχει γραφεία και στην Ελλάδα! Τα γραφεία του στην Ελλάδα και ο σκοτεινός του ρόλος σε εκλογικές αναμετρήσεις προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης που πλέον ζητά εισαγγελική παρέμβαση.

Έπι της ουσίας η ομάδα Χόρχε είναι μια ιδιωτική μυστική ομάδα παραπληροφόρησης με περισσότερες από δύο δεκαετίες στο ενεργητικό της που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προς όφελος του υποψηφίου για τον οποίο έχει πληρωθεί. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις ή PSYOP όπως είναι γνωστές, χρησιμοποιούνται απο την CIA όπως έχει αποδεχθεί και το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ.


Έχουν σκοπό να «μεταφέρουν επιλεγμένες πληροφορίες σε ξένο κοινό για να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική λογική και τελικά τη συμπεριφορά ξένων κυβερνήσεων, οργανισμών, ομάδων και ατόμων. Ο σκοπός των ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι να προκαλέσουν ή να ενισχύσουν ξένες στάσεις και συμπεριφορές ευνοϊκές για τους στόχους του δημιουργού».
Ποια είναι η περιβόητη εταιρία Cambridge Analytica που ισχυρίστηκε ότι συνεργάστηκε μαζί της η ομάδα του Χόρχε;

Η εταιρία Cambridge Analytics, είναι μια ιδιωτική εταιρία ψυχολογικών επιχειρήσεων ή ο επηρεαστής της γνώμης των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου όπου προσλήφθηκε από την εκστρατεία Τραμπ το 2016. Ο Αλεξάντερ Νιξ ιδρυτής της εταιρίας καταγράφηκε σε έρευνα, να μιλάει «αφύλακτα για τις πρακτικές της εταιρείας». Ο Νιξ είπε ότι η εταιρεία του χρησιμοποιεί παγίδες, μίζες και πόρνες, για χτυπήσει με σκάνδαλα την αντιπολίτευση. Είπε επίσης ότι χρησιμοποιεί “ισραηλινές εταιρείες” για να παγιδεύσει πολιτικούς αντιπάλους, η Wall Street Journal επιβεβαίωσε αργότερα ότι αναφερόταν στην Psy-Group . Ο Zamel ιδιοκτήτης της εταιρίας Psy-Group υπέγραψε ένα μνημόνιο συμφωνίας με την Cambridge Analytica στις 14 Δεκεμβρίου 2016.

Στις 3 Αυγούστου 2016, ο Zamel συμμετείχε σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον Donald Trump Jr. , τον Erik Prince , τον Stephen Miller και τον George Nader . Ακολούθησε μια συνάντηση μετά τα εγκαίνια τον Δεκέμβριο του 2016 με τον George Nader, και τον Steve Bannon πρώην αντιπρόεδρο της Cambridge Analytica και τον Jared Kushner .

Ο Erik Prince ιδρυτής του Blackwater (μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας) και ο Ζάμελ μίλησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρείες τους, θα μπορούσαν να δώσουν στον Τραμπ το χρίσμα του προέδρου στην εκστρατεία του. Η εταιρεία φέρεται να είχε «κάνει μια πρόταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ. Η συνάντηση έχει τραβήξει την προσοχή του Ρόμπερτ Μούλερ, του οποίου ο έλεγχος είχε επεκταθεί για να ερευνήσει κάθε ξένη επιρροή στην εκστρατεία του Τραμπ. Τελικά η έρευνα οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρίας Psy Group.
Είναι η ομάδα του Χόρχε η πρώην εταιρία Psy Group;

Αν συνδέσουμε τις τελείες, δηλαδή την παραδοχή του Ταλ Χανάν για συνεργασία με την Cambridge Analytica και την παραδοχή του ιδρυτή της Cambridge Analytica Αλεξάντερ Νιξ ότι χρησιμοποιεί “ισραηλινές εταιρείες”. Τότε είναι πολύ πιθανό η ομάδα του Χόρχε να είναι η πρώην Psy Groyp που συνεργάστηκαν στις 14 Δεκεμβρίου 2016 για να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές, μέσω του Psy Op Qanon που έχουμε αναφερθεί σε αυτό με άρθρο απο το 2021!

Οι 2 αυτές εταιρίες δεν σταμάτησαν την δράση τους το 2016 μετά την εκλογή Τραμπ, αλλά συνέχισαν με άλλα ονόματα κατα την διάρκεια της διακυβέρνησης του Ρεπουμπλικανού προέδρου με σκοπό την επανεκλογή του το 2020. Οι δύο εταιρίες τελικά κατηγορήθηκαν για επηρεασμό της κοινής γνώμης μέσω των κοινωνικών δικτύων και για απάτη σε ιστότοπους που αναφέρονταν σε δήθεν κρατικούς πιστοποιημένους φορείς.

Το συμπέρασμα είναι ότι δε μιλάμε για απλές ιδιωτικές εταιρίες προπαγάνδας αλλα για εταιρίες που έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν και να κατεβάζουν προέδρους με αληθινά ή ψεύτικα σκάνδαλα, με τον έλεγχο των μαζών, ακόμα και με την παρέμβασή τους στο ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα!

Σχόλια