«Χάος» στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ: Λεηλατήθηκαν εκατοντάδες μαγαζιά στο κέντρο της πόλης

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο έρχεται η σειρά της Φιλαδέλφειας να ζήσει στιγμές γενικευμένων ταραχών όπου χιλιάδες νεαροί στ
Άσχημη είναι η εικόνα κοινωνικής κατάρρευσης που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς όλες οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις έχουν παραδοθεί κυριολεκτικά στο έλεος των ταραξιών.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο έρχεται η σειρά της Φιλαδέλφειας να ζήσει στιγμές γενικευμένων ταραχών όπου χιλιάδες νεαροί στο κέντρο της πόλης, λεηλάτησαν ανενόχλητοι εκατοντάδες καταστήματα, μέχρι να επέμβει η αστυνομία και να προβεί σε κάποιες συλλήψεις (αν και είναι σίγουρο ότι στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθερα τα άτομα αυτά).

Η Φιλαδέλφεια ήταν πάντοτε μαζί με το Ντιτρόιτ από τις πιο δύσκολες αμερικανικές πόλεις από άποψη βίας και εγκληματικότητας, ωστόσο αυτό που συνέβη έμοιαζε με γενικευμένη εξέγερση.

Πάνω από δώδεκα άτομα συνελήφθησαν μετά από τις λεηλασίες των καταστημάτων οι οποίες έλαβαν χώρα όταν ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στο downtown της Φιλαδέλφειας.

Η λεηλασία ξεκίνησε λίγο μετά την ολοκλήρωση των ειρηνικών διαμαρτυριών κατά της απόφασης ενός δικαστή να απορρίψει όλες τις κατηγορίες εναντίον ενός πρώην αστυνομικού της Φιλαδέλφειας, του Μαρκ Ντιάλ, για τον θανατηφόρο πυροβολισμό κατά του 27χρονου Έντι Ιριζάρι στις 14 Αυγούστου, δήλωσαν οι αρχές.

Ο αστυνομικός επίτροπος της πόλης είπε ότι πιστεύει ότι οι ληστές δεν είχαν άμεση σχέση με τις διαδηλώσεις και απλώς βρήκαν την ευκαιρία να το κάνουν.

Η ουσία είναι πως στις ΗΠΑ η έννομη τάξη έχει καταρρεύσει προ πολλού, ειδικά κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να διαθέτει μία εντυπωσιακή δυναμική για να επιστρέψει στην προεδρία των ΗΠΑ καθώς σημείωσε ένα «εκρηκτικό» προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του προέδρου Μπάιντεν σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News .

Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος «κατατροπώνει» το νυν πρόεδρο με ποσοστό της τάξης του 52% έναντι 42%στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εκλογική αναμέτρηση του 2020, σημαντικά υψηλότερο από το προβάδισμα που επιτύγχανε ο Ν.Τραμπ με 49% έναντι 43% σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκοπική έρευνα τον Μάιο από την ίδια εταιρεία.

Pronews.gr

Σχόλια