ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΣΎΣΤΗΜΆ ΜΑΣ-ΤΏΡΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ;

«Αν δεν μας βοηθήσουν θα φύγουμε όλοι» λένε κάτοικοι των χωριών του Θεσσαλικού Κάμπου οι οποίοι τροφοδοτούν το 1/3 της αγροτικής παραγωγής της χώρας μ

 


«Αν δεν μας βοηθήσουν θα φύγουμε όλοι» λένε κάτοικοι των χωριών του Θεσσαλικού Κάμπου οι οποίοι τροφοδοτούν το 1/3 της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας , μετά τις μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα Daniel.

Αν είναι καλοκαίρι αυτό πως θα είναι τον χειμώνα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν τα πραγματικά προβλήματα μέχρι όταν θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε απώλειες καλλιεργειών, κάτι που φυσικά θα είναι πολύ αργά.

Ολόκληρα χωριά εξαφανίστηκαν από τον χάρτη λόγω των πλημμυρών και πυρκαγιών το 2023, όχι μόνο στην χώρα μας.

Αλλά δεν περνάει το μήνυμα εύκολα, μέχρι να περιοριστεί το φαγητό που έχουμε στο τραπέζι μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά ο απλούστερος τρόπος για να το καταλάβετε γρήγορα είναι να κάνετε μια απλή ερώτηση:Έχουν έτσι τα πράγματα; Τι μπορεί να συμβεί;

Εδώ είναι η άποψη, ενός όχι τόσο αιρετικού, με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ας την ακούσουμε και ας προβληματιστούμε.

«... το οικοσύστημα της Γης όπως το γνωρίζουμε σήμερα έχει χαθεί. Το μόνο ερώτημα είναι: Πόσο καιρό έχουμε μέχρι να δούμε την κατάρρευση των σύγχρονων οικονομιών και πολιτισμού;».

Το καμπανάκι «συναγερμός» του Marshall Brain- μελλοντολόγου, εφευρέτη, καθηγητή NCSU, συγγραφέα και δημιουργού του «How Stuff Works».Επίσης συγγραφέα του «The Doomsday Book: The Science Behind Humanity's Greatest Threats».

Ο Brain έχει γράψει αρκετές αναρτήσεις πρόσφατα σχετικά με την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Υπάρχει τόσο ακραία ποσότητα θερμότητας στην επιφάνεια του ωκεανού που θερμαίνει τώρα την ατμόσφαιρα!

«Οι σύγχρονες οικονομίες θα καίνε ορυκτά καύσιμα, και ως εκ τούτου θα προσθέτουν γιγατόνια διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, για τις επόμενες δεκαετίες. Η ιστορία μας δείχνει ότι αυτό θα συμβεί. Οι σύγχρονες οικονομίες θα το κάνουν αυτό επειδή δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα που να μην συνεπάγεται τη δαπάνη τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση των πραγμάτων. Επειδή οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν θέλουν οι άνθρωποι τους να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν, η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων θα συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό αμείωτη. Και επομένως, το οικοσύστημα της Γης όπως το ξέρουμε σήμερα έχει χαθεί. Το μόνο ερώτημα είναι: Πόσο καιρό έχουμε μέχρι να δούμε την κατάρρευση των σύγχρονων οικονομιών και πολιτισμού; Πώς γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το οικοσύστημα της Γης έχει χαθεί; Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τους τίτλους και τα άρθρα από το καλοκαίρι που πέρασε».

«Δεν οδεύουμε προς κατάρρευση. Βιώνουμε τα συμπτώματα των τελικών σταδίων μιας κατάρρευσης που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό» γράφει ο βιολόγος George Tsakraklides.

Περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα..

https://wraltechwire.com/2023/09/22/doomsday-authors-analysis-we-have-destroyed-our-ecosystem-now-we-await-the-collapse-of-civilization/
Γεωδίφης

Εικόνα του Enrique Meseguer από την Pixabay
Σχόλια