Πήλιο: Κινδυνεύουν να χαθούν σοδειές εκατομμυρίων ευρώ...Αδύνατη καθίσταται η συγκομιδή των σοδειών για πολλούς αγρότες στο Πήλιο καθώς η πρόσφατη φονική κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με... ρεπορτάζ του Open, στο Πήλιο σοδειές εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν στα δέντρα επειδή οι παραγωγοί αδυνατούν να τα συλλέξουν, εξαιτίας του κατεστραμμένου αγροτικού δικτύου. Μετά τα μήλα μια ακόμη παραγωγή που κινδυνεύει να «πνιγεί» λόγω της πλημμύρας είναι και τα κάστανα.


«Προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου να αποκατασταθούν οι δρόμοι αλλά είναι τελείως κατεστραμμένοι, ξεκινάμε από το μηδέν», δήλωσε ο πρόεδρος Κισσού, Γιάννης Παπαγεωργίου.


Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής Άη Γιάννης μετά από τρεις εβδομάδες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες από πλημμυροπαθείς που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμη αποζημίωση. 


Επί του παρόντος, το χωριό Πουρί παραμένει το τελευταίο του Πηλίου που είναι αποκομμένο. Ωστόσο, τεράστια είναι τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δρόμοι που οδηγούν και σε Άη Γιάννη, Άγιο Δημήτριο, Ανήλιο, Κισσό και Τσαγκαράδα.


Μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ αγώνας δρόμου δίνεται και για την ομαλή έναρξη των σχολικών μαθημάτων τη Δευτέρα που μας έρχεται.


nonews-news.com/

Σχόλια