Ο Μητσοτάκης δυσφήμησε τα κρατικά πανεπιστήμια και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση την ώρα που χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής έφτασε στο σημείο ακόμα και να συκοφαντήσει τα κρατικά πανεπιστήμια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά ΑΕΙ, την ώρα μάλιστα που χιλιάδες φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

O Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνέδεσε την κυβέρνησή του με τον…

εκσυγχρονισμό και επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα αποτελούν ενίσχυση για τα δημόσια πανεπιστήμια και ότι δεν θα χρειάζεται οι Έλληνες φοιτητές να φεύγουν για το εξωτερικό. Δήλωσε μάλιστα ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα «συνδέουν την έρευνα με την αγορά εργασίας». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι και τώρα υπάρχουν  δίδακτρα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αναφερόμενος στα μεταπτυχιακά.

Αναφερόμενος στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πλέον οι φοιτητές των ιδιωτικών ΑΕΙ θα σπουδάζουν ιατρική με λιγότερα από 10.000 μόρια. Δηλαδή όσοι έχουν χρήματα, θα μπορούν να γίνονται γιατροί!

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνδέοντας όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο με τους «κουκουλοφόρους με ρόπαλα».

Ο ίδιος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι «η πολυφωνία σας μετατρέπεται σε παλινωδία» και επικαλέστηκε την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου για το νομοσχέδιο. «Είστε ο αρνητικός πρωταγωνιστής όλης αυτής της ιστορίας. Αναγνωρίζουμε την αποδοχή της ρύθμισης από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνταγματικότητας και επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί η νομοθεσία» είπε και έπειτα αναφέρθηκε στον Γ. Παπανδρέου. «Για να μην αναφερθώ στον Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο Μπέντζαμιν Μπάτον της πολιτικής. Γι’ αυτόν ο χρόνος δουλεύει ανάποδα. Το 2004 ήταν υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16. Έκανε πίσω υπό την πίεση διαφόρων φωνών το 2007 και τώρα διαφωνεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος και με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων».

Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα για την αναφορά περί «Sugar Daddies». Όπως δήλωσε: «το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας. Και μας πείτε για αντικομμουνισμό, κάθε φορά που σας ασκούμε κριτική».


13.000 φοιτητές στους δρόμους

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 13.000 φοιτητές πραγματοποιούν  πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


Οι φοιτητές διαδηλώνουν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και ζητούν να αποσυρθεί. Αυτή την ώρα έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας χιλιάδες φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και γονείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

www.newsbreak.gr

Σχόλια