Δείτε τις 10 νέες δυνατότητες του iOS 18!

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Δείτε τις 10 νέες δυνατότητες του iOS 18!
https://www.secnews.gr/536058/deite-tis-10-nees-dynatothtes-tou-ios-18/
Apr 25th 2024, 12:16


Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει την επόμενη μεγάλη έκδοση του iOS 18, κατά τη διάρκεια της του παγκόσμιου συνέδριου προγραμματιστών (WWDC) στις 10 Ιουνίου.



Με λιγότερες από έξι εβδομάδες μέχρι την επίσημη αποκάλυψη, είναι καιρός να αναλύσουμε τις προβλεπόμενες δυνατότητες και τις προγραμματιζόμενες αναβαθμίσεις του iPhone με την ενημέρωση του iOS 18.



Διαβάστε ακόμη: iOS 18: Οι πρώτες AI λειτουργίες δεν θα χρησιμοποιούν cloud servers



Το iOS 18 αναμένεται να αποτελέσει την πιο σημαντική αναβάθμιση στην ιστορία του iPhone, ενσωματώνοντας πρωτοποριακές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένες από το ChatGPT, μια ευέλικτη διεπαφή για την Αρχική οθόνη και πολλές άλλες καινοτομίες. Η πρώτη beta έκδοση για προγραμματιστές του iOS 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει ακριβώς μετά την παρουσίαση της WWDC, με την τελική ενημέρωση να αναμένεται για ευρεία κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.



Πιο έξυπνο Siri: Το επερχόμενο iOS 18 αναμένεται να εμπλουτίσει το Siri, το Spotlight, τις Συντομεύσεις (Shortcuts), το Apple Music, τα Messages, την Υγεία, το Keynote, το Numbers, το Pages και πολλά άλλα με καινούργιες δυνατότητες που θα τροφοδοτούνται από AI. Οι λειτουργίες αυτές αναμένεται να ενισχυθούν από το εξελιγμένο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) της Apple, που βρίσκεται ενσωματωμένο στη συσκευή. Επιπλέον, υπάρχουν φήμες ότι η Apple συζητά πιθανές συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google, η OpenAI και η Baidu.



Ευέλικτη Αρχική Οθόνη: Ένα από τα προβλεπόμενα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του iOS 18 είναι η δημιουργία μιας εξαιρετικά προσαρμόσιμης Αρχικής Οθόνης. Αυτό περιλαμβάνει την ευελιξία της τοποθέτησης των εικονιδίων εφαρμογών σε οποιοδήποτε σημείο του πλέγματος, επιτρέποντας κενά και δημιουργώντας οποιαδήποτε διάταξη σε σειρές και στήλες. Η νέα αυτή λειτουργία θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και προσωπικοποίηση.



Αναβάθμιση στην αποστολή μηνυμάτων μεταξύ χρηστών Android και iOS: Η Apple ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του προτύπου RCS για ανταλλαγή μηνυμάτων στην εφαρμογή Messages του iPhone, αρχής γενομένης από το 2024, με πιθανή ενσωμάτωση στο iOS 18. Η υποστήριξη RCS θα αναβαθμίσει την επικοινωνία μεταξύ συσκευών iOS και Android, επιτρέποντας την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης, ηχητικών μηνυμάτων, καθώς και την παροχή ενδείξεων πληκτρολόγησης, αποδείξεων ανάγνωσης, Wi-Fi μηνυμάτων, και πολλών άλλων δυνατοτήτων, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία επικοινωνίας.



Ενημέρωση Αριθμομηχανής: Τα επερχόμενα iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15 αναμένεται να παρουσιάσουν μια ανανεωμένη Αριθμομηχανή, ενσωματώνοντας πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει μια πλαϊνή γραμμή που εμφανίζει πρόσφατους υπολογισμούς, μια αναβαθμισμένη διεπαφή για ευκολότερη μετατροπή μονάδων, η άμεση ενσωμάτωση με την εφαρμογή Σημειώσεις και πολλά άλλα. Και ναι, αυτό επιβεβαιώνει πως η Apple θα καταστήσει επιτέλους διαθέσιμη την εφαρμογή Αριθμομηχανής στο iPad, μετά από πολύ καιρό αναμονής.



Δείτε ακόμη: Η Apple μειώνει τις αποστολές Vision Pro λόγω χαμηλής ζήτησης



Ενίσχυση στην εφαρμογή Notes με το iOS 18: Η εφαρμογή Notes αναβαθμίζεται στο iOS 18, εισάγοντας τη δυνατότητα ενσiPadωμάτωσης μαθηματικών εξισώσεων και τύπων. Αυτή η νέα λειτουργία θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες να προσθέσουν πιο πολύπλοκες αλγεβρικές εξισώσεις και τύπους στις σημειώσεις τους, εμπλουτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουν και μοιράζονται πληροφορίες.



Εξατομικευμένες Πορείες στους Χάρτες της Apple: Περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον δύο καινούριες δυνατότητες στους Χάρτες της Apple με την κυκλοφορία του iOS 18, οι οποίες περιλαμβάνουν εξατομικευμένες πορείες και τοπογραφικούς χάρτες. Οι εξατομικευμένες πορείες θα δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν ακριβείς δρόμους για τις μετακινήσεις τους, ενισχύοντας την εμπειρία πλοήγησης, ενώ οι τοπογραφικοί χάρτες θα αποτυπώνουν λεπτομερείς πληροφορίες όπως μονοπάτια, κορυφογραμμές, υψόμετρα και σημεία ενδιαφέροντος, ιδανικά για πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Η Apple έχει ήδη εντάξει τοπογραφικούς χάρτες στο Apple Watch με την έκδοση watchOS 10.



Βοηθός περιήγησης Safari: Μια συναρπαστική καινοτομία που μπορεί να παρουσιαστεί με την επερχόμενη έκδοση του iOS 18 είναι ένας προηγμένος βοηθός περιήγησης για το Safari. Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, η προσθήκη αυτή προοικονομεί μεγάλες δυνατότητες. Ήδη, πολλοί περιηγητές ιστού στο iPhone ενσωματώνουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Microsoft Edge και το Copilot με GPT-4, καθώς και το Arc Search, προσφέροντας τη δυνατότητα περίληψης ιστοσελίδων για την παροχή συνοπτικών πληροφοριών.



Το AirPods Pro ως βοήθημα ακοής: Η επερχόμενη έκδοση iOS 18 αναμένεται να περιλαμβάνει μια καινοτόμα "λειτουργία για ακουστική βαρηκοΐα" στα AirPods Pro, η οποία θα προσφέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα λειτουργία Conversation Boost της Apple, η οποία κυκλοφόρησε το 2021. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πώς ακριβώς θα διαφοροποιηθεί αυτή η νέα προσθήκη.



CarPlay επόμενης γενιάς: Η Apple ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι τα πρώτα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με την επόμενη γενιά του CarPlay αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2024. Έτσι, είναι πιθανό η νέα πλατφόρμα να κάνει την εμφάνισή της παράλληλα με την κυκλοφορία του iOS 18 αργότερα μέσα στο έτος. Παρόλα αυτά, ενδέχεται η επόμενη γενιά του CarPlay να υποστηρίζει επίσης ορισμένες εκδόσεις του iOS 17.



Δείτε επίσης: Apple: Νέες AI λειτουργίες στο iOS 18



Freeform Scenes: Φαίνεται ότι το iOS 18 θα εμπλουτίσει την εφαρμογή Freeform της Apple με μια καινούργια λειτουργία «Scenes». Αυτή η προσθήκη θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν και να διαχειρίζονται συγκεκριμένες ενότητες ή «σκηνές» στην επιφάνεια του καμβά, εξασφαλίζοντας έτσι πιο οργανωμένη και εύκολη πλοήγηση.



Πηγή: macrumors.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια