FTC: Αποζημιώσεις σε πελάτες της Ring για παραβιάσεις βίντεο και λογαριασμών

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

FTC: Αποζημιώσεις σε πελάτες της Ring για παραβιάσεις βίντεο και λογαριασμών
https://www.secnews.gr/536070/ftc-apozimioseis-pelates-ring-gia-parabiaseis-video-logariasmon/
Apr 25th 2024, 12:21


Η FTC προχωρά σε αποζημιώσεις σε πελάτες της Ring, για παραβιάσεις βίντεο και λογαριασμών μετά από καταγγελία του 2023.







Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) διέταξε επιστροφές, ύψος 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, σε χρήστες της Ring, των οποίων τα ιδιωτικά βίντεο είχαν "παραβιαστεί", αφού υπάλληλοι και εργολάβοι της Amazon είχαν πρόσβαση σε αυτά χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Επιπλέον, αποζημίωση λαμβάνουν και άτομα, των οποίων οι λογαριασμοί και οι συσκευές παραβιάστηκαν λόγω ανεπαρκούς ασφάλειας.



Οι αποζημιώσεις αποτελούν μέρος ενός διακανονισμού, που έγινε μετά από μια καταγγελία κατά της Ring, για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συσκευών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η καταγγελία έγινε τον Μάιο του 2023.



Η Ring είναι μια θυγατρική της Amazon που προσφέρει προϊόντα ασφαλείας για τα έξυπνα σπίτια, όπως κάμερες ασφαλείας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κεντρικούς κόμβους συναγερμού, έξυπνους αισθητήρες, φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση και πολλά άλλα. Οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και παρέχουν στους χρήστες απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.



Δείτε επίσης: Η Ιταλία επιβάλλει πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Amazon για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές



Στην αρχική καταγγελία, η FTC ισχυρίστηκε ότι η Ring επέτρεψε στους υπαλλήλους της Amazon να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στις συσκευές Ring των χρηστών για να τους βοηθήσει να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τον ρυθμό ανάπτυξης.



Επιπλέον, η Ring έδωσε πρόσβαση υψηλού επιπέδου σε αντιπροσώπους υποστήριξης πελατών, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων τρίτων εργολάβων στην Ουκρανία και αλλού.



Εκτός από τις χαλαρές πολιτικές πρόσβασης, η FTC διαπίστωσε ότι η Ring απέτυχε να εφαρμόσει βασικά μέτρα ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (μέχρι το 2019). Αυτό διευκόλυνε hacking επιθέσεις και παραβιάσεις λογαριασμών χρηστών.



Για τη ζημιά που προκλήθηκε από την πρόσβαση των υπαλλήλων στα βίντεο των χρηστών και την παραβίαση λογαριασμών, η FTC αποζημιώνει μέσω PayPal περισσότερους από 117.000 χρήστες Ring. Οι πελάτες πρέπει να εξαργυρώσουν τα χρήματα τις επόμενες 30 ημέρες.



Δείτε επίσης: FTC: Επιβάλλει πρόστιμο στη Cerebral για παραβίαση δεδομένων



"Η FTC στέλνει 117.044 πληρωμές PayPal σε καταναλωτές που είχαν συγκεκριμένους τύπους συσκευών Ring, όπως κάμερες εσωτερικού χώρου, σε περιόδους που η FTC ισχυρίζεται ότι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορεί να είχαν πρόσβαση σε βίντεο πελατών", αναφέρει η υπηρεσία.



Πρόληψη μελλοντικών παραβιάσεων λογαριασμών – Μέτρα για τους χρήστες



Πρώτον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται δυνατοί κωδικοί πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι μοναδικοί, να περιέχουν ένα συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και να αλλάζουν τακτικά.



FTC: Αποζημιώσεις σε πελάτες της Ring για παραβιάσεις βίντεο και λογαριασμών



Δεύτερον, η διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων (2FA) μπορεί να προσφέρει επιπλέον στρώμα ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να παρέχει δύο διαφορετικές μορφές αποδεικτικών στοιχείων για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.



Τρίτον, η ενημέρωση του λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που εμποδίζουν τους εισβολείς να εκμεταλλεύονται τυχόν ευπάθειες.



Δείτε επίσης: Πρόστιμο € 1,84 δισ. στην Apple για παραβίαση των νόμων περί ανταγωνισμού



Τέλος, η χρήση ενός ασφαλούς δικτύου είναι επίσης σημαντική. Αποφύγετε τη χρήση ανοιχτών, μη κρυπτογραφημένων δικτύων Wi-Fi όπου οι πληροφορίες μπορεί να είναι ευάλωτες στην παρακολούθηση.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια