Η αυξημένη ζήτηση για το AI ενίσχυσε τα κέρδη της Microsoft και της Google

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η αυξημένη ζήτηση για το AI ενίσχυσε τα κέρδη της Microsoft και της Google
https://www.secnews.gr/538875/h-aukshmenh-zhthsh-gia-to-ai-enisxyse-ta-kerdh-ths-microsoft-kai-ths-google/
Apr 26th 2024, 11:25


Η Microsoft και η Google ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων, δίνοντας σημαντική ώθηση στις μετοχές τους, μετά την αυξημένη ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη (AI).



Η τεχνητή νοημοσύνη ήταν ο βασικός παράγοντας για αυτή την άνοδο. Η Microsoft διατηρεί μια στρατηγική σύμπραξη με την OpenAI, ενώ η Google συνεχίζει να απολαμβάνει τα οφέλη από τις επενδύσεις της στο Google Cloud. Η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες cloud computing συνδυαστικά με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, ανοίγει νέους ορίζοντες στην επιχειρηματική κοινότητα. Παρά τις προκλήσεις που ενδεχομένως ενέχουν οι ανακριβείς απεικονίσεις από το μοντέλο Gemini της Google, οι επιδόσεις του Google Cloud κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση στα έσοδα.



Δείτε επίσης: Οι influencers θα μπορούσαν να γίνουν super viral χάρη στη Microsoft



Η Microsoft παρατηρεί σημαντική ανάπτυξη στην πλατφόρμα Azure, ενισχύοντας τις πωλήσεις της μέσω της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και της πλατφόρμας GitHub. Και οι δύο τεχνολογίες συμβάλλουν θετικά στην ενίσχυση των εσόδων της εταιρείας.



Η Microsoft παρατηρεί μια αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη και ανταποκρίνεται επενδύοντας σε πρωτοποριακά εργαλεία, όπως το Copilot, τα οποία εντάσσονται άψογα στο λογισμικό Office. Αυτή η κίνηση ενισχύει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αυτή, προσφέροντας περίπλοκα εργαλεία που επιβαρύνουν το κόστος συνδρομής κατά $30.



Η Alphabet και η Microsoft ενισχύουν τις επενδύσεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη και τα κεφαλαιουχικά έξοδα, ανταποκρινόμενες στο αυξημένο ενδιαφέρον της αγοράς. Αν και η Intel Corp. αντιμετωπίζει αβεβαιότητες στις εκτιμήσεις εσόδων, η αγορά επιδιώκει να βρει σταθερότητα και υψηλή απόδοση. Αυτές οι ενέργειες αντανακλούν το γεγονός ότι το ενδιαφέρον και οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη βρίσκονται σε σημαντική ανοδική πορεία.



Πηγή: bnnbloomberg




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια