FBI: Η χρήση μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών crypto οδηγεί σε οικονομικές απώλειες

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

FBI: Η χρήση μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών crypto οδηγεί σε οικονομικές απώλειες
https://www.secnews.gr/538955/fbi-xrisi-mi-adeiodotimenon-ipiresion-crypto-odigei-oikonomikes-apoleies/
Apr 26th 2024, 11:46


Το FBI προειδοποίησε ότι η χρήση μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών μεταφοράς crypto μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες για τους χρήστες, αν οι αρχές επιβολής του νόμου καταργήσουν αυτές τις πλατφόρμες.







Ουσιαστικά, το FBI αναφέρεται σε υπηρεσίες που δεν είναι εγγεγραμμένες ως Money Services Businesses (MSB) και δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς των ΗΠΑ σχετικά  με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.



Οι αρχές επιβολής του νόμου παρακολουθούν στενά τέτοιες υπηρεσίες crypto, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιούνται από εγκληματίες για παράνομη μεταφορά crypto ή ξέπλυμα κεφαλαίων που αποκτήθηκαν με παράνομους τρόπους.



Δείτε επίσης: Οι hackers Lazarus χρησιμοποιούν το LinkedIn για κλοπή crypto



Το FBI είπε: "Η χρήση μιας υπηρεσίας που δεν συμμορφώνεται με τις νομικές της υποχρεώσεις μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο και μπορεί να χάσετε την πρόσβαση σε κεφάλαια, αφού οι αρχές επιβολής του νόμου στοχεύουν αυτές τις επιχειρήσεις".



Οι χρήστες θα πρέπει να ελέγξουν κάποια πράγματα πριν διαλέξουν υπηρεσίες μεταφοράς crypto. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξουν εάν η υπηρεσία είναι εγγεγραμμένη ως MSB. Έπειτα, θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που δεν ζητούν πληροφορίες KYC (π.χ. όνομα, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση και ταυτότητα) για την αποστολή και λήψη χρημάτων ή crypto. Επίσης, θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η ύπαρξη μιας εφαρμογής σε ένα κατάστημα εφαρμογών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μια νόμιμη υπηρεσία. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται υπηρεσίες crypto, που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από εγκληματίες για ξέπλυμα των κεφαλαίων τους.




Οι αρχές κατέρριψαν την crypto mixer υπηρεσία Samourai




Η προειδοποίηση του FBI ακολουθεί την πρόσφατη κατάργηση του Samourai, μιας παράνομης πλατφόρμας μεταφοράς crypto που παρείχε επίσης μια υπηρεσία crypto mixer για το ξέπλυμα κεφαλαίων από παράνομες δραστηριότητες.



Οι ισλανδικές αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν τα domains του Samourai (samourai[.]io και samouraiwallet[.]com) και τους διακομιστές ιστού. Το Google Play Store αφαίρεσε επίσης την εφαρμογή για κινητά Samourai Wallet Android.



Δείτε επίσης: Συνελήφθη Crypto miner για cryptojacking μέσω cloud διακομιστών



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης τους Keonne Rodriguez και William Lonergan Hill, ιδρυτές και διαχειριστές της πλατφόρμας, για ξέπλυμα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορες εγκληματικές επιχειρήσεις.



Ξέπλυμα μαύρου χρήματος



Η πρόληψη αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση. Καταρχάς, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σταθερό και αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα. Αυτό περιλαμβάνει την καθιέρωση νόμων και κανονισμών που απαγορεύουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και προβλέπουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.



FBI: Η χρήση μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών crypto οδηγεί σε οικονομικές απώλειες



Επιπλέον, οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης για να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού και την εφαρμογή τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση ύποπτων δραστηριοτήτων.



Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικός της Amazon φυλακίζεται για το hacking δύο crypto exchanges



Η διεθνής συνεργασία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του ξεπλύματος. Οι χώρες πρέπει να συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών και την επιβολή των νόμων τους σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, οι διεθνείς οργανισμοί μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και την παροχή τεχνικής βοήθειας.



Τέλος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις τεχνικές ξεπλύματος χρήματος και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν και να αναφέρουν τυχόν ύποπτες συμπεριφορές.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια