Δολοφονία στου Ρέντη: Έρχονται νέες συλλήψεις...

Nonews-NEWS.com



Δολοφονία στου Ρέντη: Έρχονται νέες συλλήψεις...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_797.html
Apr 29th 2024, 09:15





Το δρόμο για τις φυλακές πήραν έπειτα από ένα διήμερο απολογιών οι πέντε κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου στου Ρέντη. Τρεις από αυτούς κατηγορούνται και ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, διέπραξε πλήθος εγκληματικών άλλων ενεργειών... 

Συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο προφυλακίστηκαν 13 κατηγορούμενοι από τους 63 που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι 50 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αυτός όμως είναι ο απολογισμός του πρώτου μέρους των ερευνών, καθώς η ανάκριση θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε εμπλοκή 160 συνολικά προσώπων.

Ειδικότερα, χθες έπεσε η αυλαία των απολογιών των πρώτων 63 κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και 13 από αυτούς μέχρι αργά χθες τα μεσάνυχτα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Άλλες τρεις προφυλακίσεις είχαν υπάρξει και την περασμένη Παρασκευή αλλά αυτές αφορούν το κακούργημα της προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι τρεις αυτοί κατηγορημένοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την εγκληματική οργάνωση, πλην όμως τους αποδόθηκαν κατηγορίες μόνο για ναρκωτικά. Ακόμη ένας από τους συλληφθέντες είχε παραπεμφθεί σε αυτόφωρο δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί για πλημμέλημα.

Τώρα, μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι ο «νούμερο 1» της δικογραφίας που φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο περιβόητος «Κοντός» ο οποίος αντιμετώπισε πλήθος αδικημάτων μεταξύ αυτών και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού. Ο «Κοντός» μαζί με τον μάνατζερ του τράπερ (που επίσης έχει προφυλακιστεί) έδωσαν σύμφωνα με τη δικογραφία το «σήμα» ώστε να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου και δολοφονήθηκε ο Γ. Λυγγερίδης. Ήταν δηλαδή τα πρόσωπα εκείνα που με δική τους εντολή ξεκίνησε από τους οργανωμένους οπαδούς η ρίψη των εκρηκτικών μηχανισμών προς τις αστυνομικές δυνάμεις...

Η δικογραφία αναφέρει για τους συγκεκριμένους δύο κατηγορούμενους, που πλέον των άλλων αδικημάτων που τους έχουν απαγγελθεί κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού: «Μοίρασαν ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν εξέλθει από το κλειστό γυμναστήριο και ανέμεναν καρτερικά την εντολή για να κινηθούν κατά της διμοιρίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι εξ αυτών είχαν δικά τους καπνογόνα, στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και ναυτικές φωτοβολίδες. 
Τελικά η εντολή αυτή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία. Σύμφωνα με την εντολή του Ι.Α, μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των Αστυνομικών. Πράγματι, το σχέδιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμη, εκτελέστηκε κατά γράμμα».

Και οι δυο παραπάνω κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί με τον μάνατζερ μάλιστα του γνωστού τράπερ να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε, επειδή οι αρχές του ζήτησαν να καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας και εκείνος δεν δέχθηκε. Δεν έπεισαν όμως με τους ισχυρισμούς τους και οδηγήθηκαν στη φυλακή.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια