Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για την επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά και για τις αιμοχαρείς δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την Μέση Ανατολή

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για την επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά και για τις αιμοχαρείς δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την Μέση Ανατολή
https://koukfamily.blogspot.com/2024/04/blog-post_712.html
Apr 17th 2024, 08:30


Επίσκεψη της ΝΙΚΗΣ στην Προεδρική Φρουρά
 

Το Στρατόπεδο Οπλαρχηγού Γ. Τζαβέλα στο οποίο εδράζεται η Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λαρίσης Γ. Ρούντα και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Ιωάννη Ιντζέ τους οποίους υποδέχθηκε ο υποδιοικητής Ταγματάρχης Σταύρος Κουλούμπας.
 

Το κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ ενημερώθηκε από τον υπολοχαγό Πεζικού Διονύσιο Κίντο για την μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς η οποία ξεκινά την 12η Δεκεμβρίου του 1868 με τη σύσταση ενός μάχιμου και ταυτοχρόνως τελετουργικού τμήματος του μόνιμου Στρατού, με την ονομασία «Άγημα». Από το 1974, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ονομάζεται οριστικά πλέον «Προεδρική Φρουρά» με προστάτη τον άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, τον «Φουστανελά». Όπως σημείωσε όλοι Εύζωνες αποδίδουν φόρο τιμής στον Άγνωστο Στρατιώτη. 
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, ο βουλευτής Λαρίσης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κατευθύνθηκαν στο ραφείο της Προεδρικής Φρουράς, όπου η εξειδικευμένη τεχνίτρια ενημέρωσε τα στελέχη για τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της ευζωνικής στολής, η οποία όπως είπε δημιουργείται με βάση φυσικές πρώτες ύλες, όπως μαλλί, βαμβάκι και μετάξι, είναι χειροποίητη και φέρει σημαντικούς συμβολισμούς που συνδέουν το σήμερα με την ηρωική εποχή των πολεμιστών του 1821, ενώ η επίσημη ευζωνική στολή του Αξιωματικού φέρει στοιχεία από τη στολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη στο τσαρουχοποιείο όπου κατασκευάζονται στο χέρι τα θρυλικά τσαρούχια και τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνο από τους Εύζωνες μετά από συγκεκριμένη εκπαίδευση. Όπως ανέφερε ο ειδικός τεχνίτης κάθε τσαρούχι φέρει στη σόλα του ένα πέταλο στο τακούνι και, ανάλογα με το μέγεθος, έως 60 καρφιά, τα οποία και παράγουν τον επιβλητικό θόρυβο προκειμένου, σύμφωνα με την παράδοση, να ακούν οι πρόγονοί μας ότι είμαστε ζωντανοί ότι το έθνος χάρη στους αγώνες τους συνεχίζει να ζει.
 
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Αιμοχαρείς οι δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ για τη Μέση Ανατολή 
 
Την ώρα που η ανθρωπότητα κρατά την ανάσα της και «η βουή των πλησιαζόντων γεγονότων» γίνεται εκκωφαντική, το Μέγαρο Μαξίμου και οι συν αυτώ επιδίδονται σε κοκορόμυαλες αιμοχαρείς δηλώσεις! Αντί να νοιαστούν έστω και τώρα πως θα επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ψάχνουν ευκαιρίες για διεθνή προσωπική προβολή και τρίβουν τα χέρια τους που θα αυξηθούν οι εισπράξεις από το ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας.
 
Επιτέλους λίγη σοβαρότητα.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια