Ταφόπλακα στο ΕΣΥ...

Nonews-NEWS.com



Ταφόπλακα στο ΕΣΥ...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_674.html
Apr 30th 2024, 09:45






Η Νέα Δημοκρατία άναψε το πράσινο φως στους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία, καταργώντας τον πυρήνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας...
Και με τη «βούλα» πλέον η είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης δημόσιας Υγείας, καθώς πέρασε τη σχετική τροπολογία.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ύπουλα από τον Άδ.Γεωργιάδη πριν δύο εβδομάδες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τη μορφή της νομοτεχνικής βελτίωσης και απεσύρθη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Χτες απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας με την οποία ανοίξει η πόρτα σε ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, εμπορευματοποιώντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία. Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε για «στρουθοκαμηλισμό» τη μειοψηφία διότι «δεν βλέπει το πρόβλημα», το οποίο είναι ότι οι προσκλήσεις για προσλήψεις υγειονομικών βγαίνουν άγονες.

«Συνώνυμο του χαρατσιού» χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας τον Αδ. Γεωργιάδη για «λαθραία» νομοθέτηση. «Χαράτσι για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, χαράτσι για μικροβιολογικές, χαράτσι για εμβόλια, χαράτσι για χειρουργεία, χαράτσι για προσωπικό γιατρό. Έτσι όπως τα καταφέρνετε, θα κάνετε τον πολίτη να πληρώνει σε κάθε πόρτα που περνάει μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε κέντρο υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σ. Φάμελλος υπερασπιζόμενος τον Π. Πολάκη τόνισε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την ανασύσταση του ΕΣΥ».

«Μπορείτε να μας εξηγήσετε κ. υπουργέ γιατί φοβάστε, γιατί τρέμετε να φέρετε κανονικά σε ένα νομοσχέδιο, διάταξη ή τροπολογία που να την έχετε καταθέσει πριν στις Επιτροπές, ώστε να τοποθετηθούν οι Φορείς και οι άνθρωποι που εργάζονται στην υγεία, αλλά και οι απλοί πολίτες με τη διαδικασία της διαβούλευσης; Τι φοβάστε και δεν το κάνετε;» αναρωτήθηκε από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε παρέμβαση του στη Βουλή για την τροπολογία εισόδου ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμα μια φορά εν κρυπτώ, να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Η επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ «αποδεικνύει την υποκρισία της», τόνισε μεταξύ άλλων η  τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια