Meta: Καταγράφει κορυφαία επίδοση στις μετοχές της

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Meta: Καταγράφει κορυφαία επίδοση στις μετοχές της
https://www.secnews.gr/535921/meta-katagrafei-koryfaia-epidosh-stis-metoxes-ths/
Apr 24th 2024, 16:47


Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook κατέγραψε την κορυφαία επίδοση στις μετοχές της φέτος, ξεχωρίζοντας σημαντικά από άλλες εταιρείες.



Πέτυχε μια εξαιρετική αύξηση των εσόδων της και παράλληλα προσφέρεται σε πιο προσιτή τιμή σε σύγκριση με μικρότερες εταιρείες, όπως η Snap Inc. και η Pinterest Inc.



Δείτε περισσότερα: Meta: Θέλει να επισημαίνονται όλες οι AI εικόνες στο Facebook και το Instagram



Για να διατηρήσει την ανοδική τάση που έχει προσθέσει σχεδόν 350 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία αγοράς της, η Meta πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να συνεχίσει αυτή την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών της την Τετάρτη. Ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για τους επενδυτές θα είναι η εξέταση της απόδοσης των επενδύσεών τους στις σημαντικές δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη.



«"Η προοπτική παραμένει θετική για τις πρωτοβουλίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις προσπάθειες βελτίωσης της στόχευσης και της προσήλωσης," τόνισε η Hanna Howard, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Gabelli Funds. "Υπάρχει σημαντικό περιθώριο για ανάπτυξη και βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Η τρέχουσα τιμολόγηση, σε αυτά τα επίπεδα, προσφέρει ελκυστική επιλογή επένδυσης».



Τον Φεβρουάριο, η Meta ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας την θετική επίδραση των πρωτοβουλιών για την μείωση των εξόδων, οι οποίες περιλάμβαναν την εξάλειψη χιλιάδων θέσεων εργασίας. Επίσης, ανακοινώθηκε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς και η εφαρμογή ενός μερίσματος. Αντίθετα, εταιρείες όπως το Snap και το Pinterest κατέγραψαν απογοητευτικές επιδόσεις στην ανάπτυξη.



Η δημιουργία υψηλών προσδοκιών θέτει μια σημαντική πρόκληση, καθώς μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη η υπέρβασή τους. Αυτή την περίοδο, αναμένεται πως τα κέρδη της Meta θα καταγράψουν σχεδόν διπλασιασμό το πρώτο τρίμηνο, με τα έσοδα να εμφανίζουν αύξηση 26%. Ωστόσο, και τα δύο αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με αναλύσεις του Bloomberg.



Οι επενδυτές θα επιδιώκουν ενημερώσεις για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η Meta για την εξελιγμένη στόχευση των διαφημίσεων της. Πρόσφατα, η εταιρεία αποκάλυψε μια νέα εκδοχή του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της, που προορίζεται για την οδήγηση του ενσωματωμένου βοηθού AI της εφαρμογής.



"Η Meta έχει μεταμορφωθεί από ένα απλό κοινωνικό δίκτυο σε μια σύνθετη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη από αυτή την εξέλιξη», σημείωσε ο Jay Woods, Global Strategy Head της Freedom Capital Markets. «Μολονότι αντιμετώπισε κάποιες προκλήσεις και αυξανόμενους πόνους κατά τη διάρκεια του χρόνου, πλέον λειτουργεί με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.."



Με την αξία της να ξεχωρίζει σημαντικά από την Snap, το Pinterest και το Reddit φέτος, το Meta εξακολουθεί να κατέχει την κορυφαία θέση στην αγορά. Η μετοχή του διαπραγματεύεται σε μια αξία λιγότερο από 23 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της, προσφέροντας μια σημαντική έκπτωση τόσο σε σύγκριση με τον δεκαετή μέσο όρο της όσο και με τον ευρύτερο δείκτη Nasdaq 100, καθιστώντας την μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή ανάμεσα στις συναφείς κοινωνικές εταιρείες.



Καθώς η Meta αντιμετωπίζει κριτική για τις πολιτικές που αφορούν εφήβους και παιδιά στις πλατφόρμες της κοινωνικής δικτύωσης, έχει την ευκαιρία να εξαγάγει οφέλη από τους προτεινόμενους νομοθετικούς περιορισμούς σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το κλείσιμο του TikTok, έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της Meta, μέσω ενός νομοσχεδίου που προωθείται προς ψήφιση στη Γερουσία. Παράλληλα, αναφέρεται μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών του X, ενώ η Fidelity υποβάθμισε την αξιολόγηση της επένδυσής της στην εταιρεία που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Twitter.



«Οι προοπτικές της Meta στον τομέα της αγοράς φαντάζουν ενθαρρυντικές, όπως και οι προοπτικές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της είτε καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες είτε αντιμετωπίζουν σημαντικές αποτυχίες. Και στην περίπτωση αποτυχίας, η αγορά είναι αμείλικτη», ανέφερε ο David Katz, επικεφαλής επενδύσεων στη Matrix Asset Advisors. «Είμαστε σαφώς λιγότερο αισιόδοξοι για τους μικρότερους "παίκτες" στον τομέα των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες».



Διαβάστε επίσης: Meta και Instagram ξανά εκτός λειτουργίας για μερικούς χρήστες



Η Tesla Inc. είδε τις μετοχές της να ανακάμπτουν έπειτα από τη δέσμευση του Elon Musk να προσφέρει πιο οικονομικά οχήματα έως το τέλος του έτους, καθησυχάζοντας τους επενδυτές σχετικά με τις πρόσφατες ανησυχίες για τα απογοητευτικά αποτελέσματα κερδών και τις μειωμένες προοπτικές ανάπτυξης. Με τη διατήρηση της αύξησης του 11% στις συναλλαγές της, η Tesla καταγράφει την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2023.



Πηγή: bnnbloomberg




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια