Νότια Κορέα: Ενδεχόμενο απαγόρευσης iPhone σε στρατιωτικά κτίρια

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Νότια Κορέα: Ενδεχόμενο απαγόρευσης iPhone σε στρατιωτικά κτίρια
https://www.secnews.gr/535916/notia-korea-endexomeno-apagoreusis-iphone-se-stratiotika-ktiria/
Apr 24th 2024, 16:53


Ο στρατός της Νότιας Κορέας σκέφτεται να απαγορεύσει τη χρήση των iPhone σε στρατιωτικά κτίρια λόγω ανησυχιών για πιθανές διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών, μέσω ηχογραφήσεων.







Αρχηγικά μέλη του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας συναντήθηκαν και συζήτησαν γι' αυτές τις ανησυχίες και κάπως έτσι σκέφτηκαν το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των iPhone στους στρατιωτικούς. Οι αρχές της Νότιας Κορέας φοβούνται ότι οι συσκευές iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή και την κοινοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως στρατιωτικά μυστικά ή τακτικές. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.



Δείτε επίσης: Bορειοκορεάτες hackers παραβιάζουν οργανισμούς άμυνας της Νότιας Κορέας



Βέβαια, η επέκταση της απαγόρευσης του iPhone εντός του στρατού της Νότιας Κορέας φαίνεται να αφορά λιγότερο τις ανησυχίες για την ασφάλεια και περισσότερο τους περιορισμούς του mobile device management (MDM) suite. Επιπλέον, η Νότια Κορέα έχει δείξει ότι προτιμά τις εγχώριες μάρκες smartphones.



Η απαγόρευση, η οποία φέρεται να προήλθε από τα κεντρικά γραφεία της Πολεμικής Αεροπορίας, θα αφορά όλες τις συσκευές που μπορούν να ηχογραφήσουν και να μοιράζονται ηχογραφήσεις και που δεν μπορούν να ελεγχθούν από third-party app controls, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ή να περιορίσουν τη χρήση τους. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν για παράνομες δραστηριότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα iPhone.



Δείτε επίσης: Apple 2024: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά



Το έγγραφο τονίζει την ανάγκη αποκλεισμού της εγγραφής φωνής σε διάφορα σενάρια επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων και ανεπίσημων αλληλεπιδράσεων εντός στρατιωτικών κτιρίων. Εκτός από τα iPhone, η απαγόρευση λέγεται ότι επεκτείνεται και σε wearables όπως το Apple Watch.



Ωστόσο, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για απαγόρευση των iPhone στα στρατιωτικά κτίρια της Νότιας Κορέας, οι συσκευές που βασίζονται στο Android και κατασκευάζονται από τη Samsung, εξαιρούνται.







Η λογική πίσω από την εύνοια των εγχώριων συσκευών έναντι των iPhone παραμένει ασαφής. Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του National Defense Mobile Security MDM της Νότιας Κορέας στην πρόληψη της χρήσης μικροφώνου, που οδηγεί σε παράπονα από τους χρήστες. Οι αναφερόμενες ελλείψεις στην εφαρμογή τονίζουν τις ασυνέπειες στους περιορισμούς της συσκευής με βάση τη μάρκα, το μοντέλο και το λειτουργικό σύστημα.



Δείτε επίσης: Ασφαλίστε την πιστωτική σας κάρτα με αυτή τη ρύθμιση iPhone




Επέκταση απαγόρευσης iPhone σε ολόκληρο τον στρατό της Νότιας Κορέας




Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την επέκταση της απαγόρευσης σε ολόκληρο τον στρατό. Οι περιορισμοί στις έξυπνες συσκευές, σε ασφαλείς στρατιωτικές εγκαταστάσεις, είναι συνήθης πρακτική, αλλά η εφαρμογή μιας συνολικής απαγόρευσης είναι λιγότερο συχνή.



Αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας, τη συμμόρφωση και τον έλεγχο πρόσβασης εντός του στρατού της Νότιας Κορέας. Από την άλλη μεριά, η αποδοχή των συσκευών Samsung (έναντι iPhone) υποδηλώνει έναν υπαινιγμό εθνικισμού, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των στρατιωτικών μελών στη Νότια Κορέα χρησιμοποιεί προϊόντα Samsung.



Πηγή: www.firstpost.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια