Ανένδοτος ο Χατζηδάκης παρά το αίτημα για παράταση στα POS...

Nonews-NEWS.com



Ανένδοτος ο Χατζηδάκης παρά το αίτημα για παράταση στα POS...
http://www.nonews-news.com/2024/04/pos_0754669667.html
Apr 7th 2024, 21:11






Κάθε πιθανότητα να δοθεί παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,παρότι δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες είναι «στα κάγκελα» και υπό την απειλή προστίμων, αν και δεν ευθύνονται για την καθυστέρηση και βέβαια για τα προβλήματα σε σχέση με τη διαθεσιμότητα και την άρνηση των τραπεζών για χορήγηση...


«Μην πιστέψετε καμία φήμη, δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση» είπε στο φετινό συνέδριο της ΕΣΕΕ, Future of Retail, αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα των φορέων επαγγελματιών και εμπόρων.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση του έργου «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» ενώ ήδη οι μισές επιχειρήσεις έχουν κάνει τη διασύνδεση και, βάσει των ραντεβού, ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των διασυνδέσεων.


«Άρα τι θα κάνουμε; Θα πούμε στο 90% εσείς είστε τα κορόιδα της υπόθεσης και το 10% θα είναι οι εξυπνούληδες που θα χαμογελούν εις υγείαν των κορόιδων; Το θέλετε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουμε το 90% να πληρώνει και το 10% να μην πληρώνει», ισχυρίστηκε.


Επίσης, υποστήριξε πως αν δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του το έργο θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες και το Ταμείο Ανάκαμψης».


Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και για κονδύλια για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.


Ακόμα, αναφέρθηκε στη θετική πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού, μέσω του οποίου 29.000 συμπολίτες μας έχουν ρυθμίσει χρέη που ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ. «Η σημαντική αυτή επιτάχυνση οφείλεται σε όσα θεσμοθετήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο: επιπλέον «κούρεμα» έως 28% της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση, μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις οφειλών στο 3% για 3 έτη, αλλά και υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους servicers και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες. Θαυματοποιοί δεν είμαστε, όμως από 92 δισ. ευρώ το 2019 τα κόκκινα δάνεια έφτασαν τα 73 δισ. ευρώ το 2023», σημείωσε.


Τέλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, που βρίσκεται σε διαβούλευση. Σημείωσε ότι 236.000 πολίτες μπορεί να τακτοποιήσουν οφειλές τους που είναι σε εκκρεμότητα λόγω εσφαλμένης συνεννόησης με την εφορία και προβλημάτων φορολογικού συστήματος από την περασμένη δεκαετία. «




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια