Η Tesla προβαίνει σε μαζικές απολύσεις στην Καλιφόρνια

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Tesla προβαίνει σε μαζικές απολύσεις στην Καλιφόρνια
https://www.secnews.gr/536032/h-tesla-provainei-se-mazikes-apolyseis-sthn-california/
Apr 25th 2024, 11:25


Η Tesla προχωρά σε έναν εκτεταμένο κύκλο απολύσεων σε ολόκληρη την εταιρεία, ο οποίος θα επηρεάσει σημαντικά την Καλιφόρνια, με 3.332 εργαζόμενους σε τέσσερις πόλεις να βρίσκονται χωρίς εργασία τον Ιούνιο.



Υπό την ηγεσία του Elon Musk, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες απολύσεις μέσω των εγγράφων WARN που κατατέθηκαν στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Νόμο για την Ειδοποίηση Προσαρμογής και Επανεκπαίδευσης Εργαζομένων, ο οποίος απαιτεί προειδοποίηση σε περίπτωση μαζικών απολύσεων.



Οι επερχόμενες μειώσεις προσωπικού της Tesla επηρεάζουν κυρίως τις εγκαταστάσεις της στο Fremont, αγγίζοντας τον αριθμό των 2.267 απολύσεων σε δώδεκα διαφορετικές θέσεις εργασίας. Από αυτές, περισσότερες από 1.400 αφορούν το τεράστιο εργοστάσιο αυτοκινήτων της εταιρείας, που βρίσκεται στη διεύθυνση 45500 Fremont Blvd.



Διαβάστε επίσης: Take-Two: Νέες Απολύσεις και Ακυρώσεις Παιχνιδιών



Η Tesla ανακοίνωσε την απόλυση 515 εργαζομένων στο κέντρο της στο Lathrop, στην Central Valley, όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής ανταλλακτικών και το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών Megapack. Επιπλέον, στο Πάλο Άλτο, σχεδιάζεται η απόλυση άλλων 486 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων 237 απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία μηχανικών της εταιρείας στην Page Mill Road. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε ένα εργοστάσιο στο Ώστιν του Τέξας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντιμετωπίσει σχεδόν 2.700 απολύσεις.



Οι περικοπές θέσεων εργασίας εξαπλώνονται μέχρι και τη Νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με πρόσφατη ειδοποίηση WARN, 64 εργαζόμενοι στην Tesla στο Μπέρμπανκ πρόκειται να απολυθούν, εκ των οποίων 30 εργάζονται στην αντιπροσωπεία και στο κέντρο εξυπηρέτησης.



Παρά τη νεότητα των στοιχείων από την Καλιφόρνια, οι περικοπές στις θέσεις εργασίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένονταν εδώ και καιρό, από τη στιγμή που ένα σημείωμα από τον Elon Musk κοινοποιήθηκε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Electrek.



«Μετά από μια αναθεώρηση της δομής της εταιρείας μας, καταλήξαμε στη δύσκολη απόφαση να προχωρήσουμε σε μείωση του προσωπικού μας κατά πάνω από 10% σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος στο προσωπικό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Αυτή η απόφαση με βαραίνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αλλά αποτελεί αναγκαιότητα». Η εταιρεία δεν παρείχε απαντήσεις στις ερωτήσεις της SFGATE σχετικά με τα πακέτα αποζημίωσης των απολυμένων εργαζομένων.



Ακόμα και μετά την αποκάλυψη του εύρους των απολύσεων στην Καλιφόρνια την Τρίτη, ο Elon Musk ανακοίνωσε με υπερηφάνεια στο X (πρώην Twitter), ότι η εταιρεία του έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας στην τοπική βιομηχανία.



Δείτε περισσότερα: Tesla: Απολύσεις επηρεάζουν 14.000 υπαλλήλους



Η Tesla, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αντιμετώπισε πρόσφατα έντονο ανταγωνισμό στην αγορά EV (ηλεκτρικών) οχημάτων. Έχοντας παρατηρηθεί μείωση στις πωλήσεις, η Tesla ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεφωνικής συνδιάλεξης για τα κέρδη της Τρίτης, μια πτώση 9% στα έσοδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παρ' όλα αυτά, ο Elon Musk κατάφερε να ενθουσιάσει τους επενδυτές ανακοινώντας τα σχέδια για ένα νέο, πιο οικονομικό μοντέλο αυτοκινήτου.



Πηγή: sfgate.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια