Windows 11: Διαφημίσεις στο μενού “Έναρξη” για όλους τους χρήστες

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Windows 11: Διαφημίσεις στο μενού "Έναρξη" για όλους τους χρήστες
https://www.secnews.gr/535950/windows-11-diafimiseis-menu-enarksi-gia-olous-xristes/
Apr 24th 2024, 17:28


Η Microsoft φέρνει διαφημίσεις μέσα στο μενού "Έναρξη" στα Windows 11. Μετά από μια σύντομη δοκιμή στους χρήστες του Windows Insider, η Microsoft άρχισε να διανέμει την ενημερωμένη έκδοση KB5036980 σε όλους τους χρήστες των Windows 11 αυτήν την εβδομάδα. Αυτή η ενημέρωση εμφανίζει στο μενού Έναρξη, "συστάσεις" για εφαρμογές από το Microsoft Store.







"Το Recommended section του μενού Έναρξη θα εμφανίσει ορισμένες εφαρμογές του Microsoft Store", λέει η Microsoft. "Αυτές οι εφαρμογές προέρχονται από ένα μικρό σύνολο επιμελημένων προγραμματιστών". Με τις διαφημίσεις, η Microsoft  θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν περισσότερες εφαρμογές. Ταυτόχρονα, θα επωφεληθούν και οι προγραμματιστές. Η Microsoft προσπαθεί να τους δελεάσει να δημιουργήσουν περισσότερες εφαρμογές Windows.



Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το Google Chrome σε Windows και Mac



Η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει αυτές τις διαφημίσεις μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι η ευρεία κυκλοφορία ξεκίνησε πολύ γρήγορα. Τις περισσότερες φορές, η εταιρεία κάνει δοκιμές σε νέα χαρακτηριστικά για περισσότερο καιρό, ώστε να λάβει αρκετά σχόλια και να καταλάβει αν οι χρήστες είναι χαρούμενοι με αυτά. Σίγουρα, δύο εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να προσδιοριστεί αν οι χρήστες θα καλωσορίσουν τις διαφημίσεις στο μενού "Έναρξη" των Windows 11.



Ευτυχώς, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης των διαφήμισεων ή "συστάσεων" όπως τις αποκαλεί η Microsoft. Εάν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση KB5036980, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Έναρξη και απενεργοποιήστε την εναλλαγή "Show recommendations for tips, app promotions, and more". Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση KB5036980 είναι προαιρετική αυτήν τη στιγμή, αλλά η Microsoft θα την προωθήσει σε όλα τα μηχανήματα Windows 11 τις επόμενες εβδομάδες.



Δείτε επίσης: Πώς να παίξετε Windows παιχνίδια στο Mac σας με το Whisky 



Στο παρελθόν, η Microsoft είχε προωθήσει παρόμοια διαφημιστικά σημεία στην οθόνη κλειδώματος των Windows 10 και στο μενού Έναρξη. Η Microsoft ξεκίνησε επίσης να δοκιμάζει διαφημίσεις εντός του File Explorer των Windows 11 πέρυσι. Ωστόσο, αργότερα, είπε ότι η δοκιμή "δεν προοριζόταν να δημοσιευτεί".







Οι διαφημίσεις στο μενού Έναρξη των Windows 11 μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία του χρήστη με διάφορους τρόπους. Mπορούν να διακόψουν τη ροή της εργασίας, καθώς οι χρήστες θα πρέπει να ασχοληθούν με την εμφάνιση των διαφημίσεων πριν συνεχίσουν την εργασία τους.



Δείτε επίσης: Windows 10 KB5036892: Βελτιώσεις και νέες δυνατότητες



Mπορεί, επίσης, να προκαλέσουν σύγχυση, ιδιαίτερα αν δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για διαφημίσεις. Οι χρήστες μπορεί να πιστέψουν ότι πρόκειται για μια εφαρμογή ή ένα χαρακτηριστικό των Windows 11, πράγμα που μπορεί να τους οδηγήσει σε μη επιθυμητές ενέργειες.



Τέλος, οι διαφημίσεις μπορεί να επηρεάσουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας του χρήστη. Αν οι διαφημίσεις είναι στοχευμένες, οι χρήστες μπορεί να ανησυχούν για το πώς οι πληροφορίες τους χρησιμοποιούνται για να τους παρουσιάζονται προσωποποιημένες διαφημίσεις.



Πηγή: www.theverge.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια