Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς αποκαθήλωση...

Nonews-NEWS.com



Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς αποκαθήλωση...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_680.html
May 7th 2024, 15:30






Σε διπλό ταμπλό επιχειρεί να παίξει επικοινωνιακά η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ξεριζώνοντας τη ρητορική του Μαξίμου περί σταθερότητας της χώρας που δήθεν κρίνεται στις ευρωεκλογές αλλά και την ηττοπάθεια...
στο πασοκικό στρατόπεδο για την εκλογική κατάταξη στην ευρωκάλπη. Αυτή την περίοδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βγάζει τις ετικέτες που του κολλούν όχι μόνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά και οι «άσπονδοι» φίλοι του ή και εσωκομματικά ενάντιοί του.
Ολοι τους πια «κραδαίνουν» το σκιάχτρο της τρίτης θέσης στις ευρωεκλογές και τις επιπτώσεις της που μπορεί να φτάσουν ως και τις εξελίξεις στα εσωκομματικά όργανα. Παράλληλα, σαν από επικοινωνιακό… φωριαμό, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη βλέπει τους επιτελείς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαλέγουν για τη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας τους ενόψει των ευρωεκλογών το συρτάρι των εκλογικών επιδόσεων του πρόσφατου παρελθόντος τους, που βολεύει το αφήγημά τους.

«Παραπειστική συζήτηση»

Το Μαξίμου βάζει τον πήχη στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 (34%) και όχι των εθνικών του 2023 (41%), ενώ η Κουμουνδούρου ανεβοκατεβάζει τον πήχη, με στελέχη της να χρησιμοποιούν για σύγκριση, πέρα από το 17% των βουλευτικών εκλογών, ακόμη και το δημοσκοπικό 10% της κατηφόρας προ διμήνου, ώστε να φανεί σαν ανάκαμψη ό,τι προκύψει το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2024.

«Παραπειστική» χαρακτηρίζει το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη τόσο τη συζήτηση αυτή όσο και τα περί πορείας του ΠΑΣΟΚ προς την τρίτη θέση. Μάλιστα, ο Ν. Ανδρουλάκης θα δώσει το σύνθημα της «αναπτέρωσης» προβάλλοντας τη στρατηγική του για κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην ευρωκάλπη, καταδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «η σοβαρή αντιπολίτευση» και η κυβερνητική επιλογή για να ανοίξει η πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Μάλιστα, το μήνυμα θα το στείλει ηχηρά ο Ν. Ανδρουλάκης με την τετραήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι τη μεταπασχαλινή Τετάρτη. Είναι η περιοχή που στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 το ΠΑΣΟΚ ξαναθυμήθηκε ότι κάποτε ήταν το εκλογικό του κάστρο. Είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Λασίθι με 25,58%, στο Ηράκλειο με 22,98% και στο Ρέθυμνο με 25,71%. Θα ανοίξει την περιοδεία του από τα Χανιά, όπου τον Ιούνιο του 2023 το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτο κόμμα (11,21%). 
DOCUMENTO







You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια