Με πυρηνικά γυμνάσια απαντά το Κρεμλίνο...

Nonews-NEWS.com



Με πυρηνικά γυμνάσια απαντά το Κρεμλίνο...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_344.html
May 6th 2024, 20:35



... στις δυτικές απειλές για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία...
Τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια απάντηση στις δηλώσεις των «εκπροσώπων δυτικών χωρών», μεταξύ άλλων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σχετίζονται με την πιθανή αποστολή «στρατιωτών του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία, εξήγησε το Κρεμλίνο...



Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα οργανώσουν «στο εγγύς μέλλον» γυμνάσια με τακτικά πυρηνικά όπλα, με τη συμμετοχή κυρίως στρατευμάτων που βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στην Ουκρανία, ως απάντηση «στις απειλές» ηγετών χωρών της Δύσης.




Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το ζήτημα, επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για δηλώσεις του «Μακρόν», «Βρετανών εκπροσώπων» και ενός «εκπροσώπου της αμερικανικής Γερουσίας, εάν δεν κάνω λάθος».


Αυτοί οι ανώτεροι αξιωματούχοι «μίλησαν για βούληση και ακόμα και για πρόθεση να σταλούν ένοπλα αποσπάσματα στην Ουκρανία, δηλαδή να τοποθετηθούν στρατιώτες του ΝΑΤΟ απέναντι από τον ρωσικό στρατό», επισήμανε.


Ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν «νέο κύκλο κλιμάκωσης της έντασης», καταγγέλλοντας την «πολύ επικίνδυνη ρητορική» του Γάλλου προέδρου.




Ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά


Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, το ένα στη ζώνη της περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά), όπου κερδίζει έδαφος με ταχείς ρυθμούς και το άλλο στην περιφέρεια του Χάρκιβ (βορειοανατολικά), σε μια νέα ένδειξη της προέλασής του έναντι των στρατευμάτων του Κιέβου.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι στρατιώτες του «απελευθέρωσαν» την κοινότητα Σολοβιοβέ, πλησίον του Οτσερετινέ, την κατάληψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή.


Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε αυτήν τη ζώνη που βρίσκεται κοντά στην Αβντιίβκα, πόλη που κατέλαβε τον Φεβρουάριο.


Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο δήλωσε πως τα στρατεύματά του κατέλαβαν την Κοτλιαρίβκα, στην περιφέρεια του Χάρκιβ.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια